Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Skandál a pobouření v Německu: Úřady kryjí migranty, kteří obtěžují děti?

Německá vlajka
Německá vlajka
Foto: Pixabay

Vídeň – Pravidelně se objevují informace o tom, že se německé či rakouské úřady pokoušely zatajit některé případy sexuálního obtěžování migranty. Nejznámější je případ útoků ze silvestrovské noci v Kolíně nad Rýnem. O skutečném dění policie informovala až po několika dnech. Problémy se objevují i v azylových centrech.

Personál v jedné z rakouských ubytoven pro žadatele o azyl byl obviněn, že se pokusil zatajit sexuální zneužívání šestiletého chlapce. Matka údajně zneužitého dítěte tvrdí, že jí manažeři zařízení vyhrožovali, že by jí mohl být syn odňat, pokud bude o problému mluvit.

Žena potřebovala odejít do obchodu, svého synka proto svěřila svému krajanovi z Íránu (32), který žil ve stejném zařízení v hornorakouském městě Liezen. Když se vrátila do svého pokoje, zjistila, že je její syn velice skleslý. Ten jí potom vyprávěl, co se mu stalo.

Úředníci z azylového centra jí však podle serveru The Local důrazně varovali, aby si nikomu nestěžovala. Žena je vše neuposlechla. Podle policie mělo dojít k incidentu 7. června. Matka z Íránu vypověděla, že muži, kterému syna svěřila, důvěřovala, čehož on využil a chlapce zneužil.

Policie proto teď vyšetřuje nejen údajného násilníka, ale i vedení azylové ubytovny, které je podezřelé z toho, že případ neohlásilo a místo toho se jej pokoušelo utajit. Management ubytovny i třiadvacetiletý žadatel o azyl obvinění popírají.

Poprask kolem incidentu podle listu Krone vznikl poté, co se o údajném znásilnění dozvěděli ostatní obyvatelé ubytovny, kteří vyvolali rozruch. Právě kvůli tomu pak byla celá věc ohlášena na policii. Podle mluvčího tamní policie vyšetřování stále pokračuje.

Témata:  uprchlíci sexuální zneužívání děti Německo

Aktuálně se děje

24. dubna 2024 15:10

Londýnem se proháněli splašené vojenské koně

Centrem Londýna se ve středu prohánělo několik splašených koní, uprchli britské vojenské jednotce Household Cavalry. Zranění při tom utrpělo pět lidí, čtyři odvezli do nemocnice.

Zdroj: Radek Novotný

Další zprávy