Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Theresa Mayová bude novou premiérkou Velké Británie

Theresa Mayová
Theresa Mayová
Foto: Wikipedia **www.wikipedia.org**

Londýn – Velká Británie se brzy dočká nového premiéra.  David Cameron ve středu odstoupí a uvolněné funkce se ujme nynější ministryně vnitra Theresa Mayová.

Odstupující premiér Cameron to dnes oznámil s tím, že nástupkyně má jeho plnou podporu. Mayová je prý více než schopná, aby zemi poskytla potřebné silné vedení.

Řekl také, že ho těší, že premiérský úřad po něm převezme právě Mayová. Výběr nové předsedkyně vlády nabral nečekaný spád poté, co druhá uchazečka a současná náměstkyně ministryně energetiky Andrea Leadsomová překvapivě svou kandidaturu stáhla.

Cameron se ve středu se ještě naposledy zúčastní v Dolní sněmovně interpelací, během které bude odpovídat na dotazy zákonodárců. „Poté očekávám, že odjedu do (Buckinghamského) paláce," řekl Cameron. V Buckinghamském paláci oficiálně předá královně Alžbětě II. svou rezignaci.

Témata:  David Cameron Velká Británie Theresa Mayová

Aktuálně se děje

18. dubna 2024 12:54

Babiš sepsul migrační pakt EU. Fialu a Rakušana obvinil ze zrady na Česku

Expremiér Andrej Babiš (ANO) označil unijní migrační pakt na čtvrteční mimořádné schůzi za největší zradu v novodobých českých dějinách, ze které obvinil premiéra Petra Fialu (ODS) a ministra vnitra Víta Rakušana (STAN). Dohoda podle Babiše obsahuje skryté uprchlické kvóty a zavazuje země k přijímání migrantů z afrických či blízkovýchodních zemí. 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy