Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

VIDEO:Jak se vypořádat s lupičem? Majitel bistra na to šel originálně

Nový Zéland
Nový Zéland
Foto: Tākuta / Edward Hyde

Wellington - Lupič, který přišel do bistra Saida Ahmeda na Novém Zélandu a s pistolí v ruce požadoval peníze, má nečekaný zážitek. Majitel ho totiž naprosto ignoroval, napsal zpravodajský server BBC News.

Jak ukazuje záznam bezpečnostní kamery uvnitř bistra Egyptian Kebab House ve městě Christchurch, Ahmed s klidem dokončil objednávku, kterou připravoval, a podal ji čekajícímu zákazníkovi, zatímco za pultem přešlapoval černě oděný lupič a opakoval, že chce peníze.

"Přišel ke mně do podniku, z batohu vytáhl zbraň a řekl mi, ať mu dám peníze," řekl Ahmed novinářům. "Já nejsem hrdina. Jenom jsem zůstal klidný, a to on nečekal. Jsem podnikatel, ještě jsem nedokončil objednávku a obsloužit zákazníka je pro mě priorita," dodal.

"Když ten zákazník odešel, zašel jsem do kuchyně a zavolal policii. Na chvíli jsem měl strach, že by mohl začít střílet, ale pak jsem si pomyslel, že jestli se to stane, pak je to můj osud. Ale moje klidná reakce ho asi zaskočila, takže utekl."

Jakmile se video z bezpečnostní kamery dostalo na facebook a posléze i na YouTube, z Ahmeda se stala místní celebrita.

Témata:  obchody Nový Zéland přepadení

Aktuálně se děje

17. dubna 2024 12:42

Senát posunul nová pravidla pro partnerství stejnopohlavních párů k prezidentovi

Senát ve středu na návrh zákonodárců ODS a TOP 09 rozhodl, že nebude projednávat nová pravidla pro partnerství stejnopohlavních párů a umožní tak jejich přijetí. Senátoři vyřadili novelu občanského zákoníku z programu navzdory odporu lidovců. 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy