reklama

O případu, který bedlivě sleduje celá Itálie, informoval deník Corriere Del Veneto. Ten uvedl, že šestadvacetiletý muž vystupující pod jménem Peter Chiebuka se s dívkou seznámil před rokem na Facebooku.

Po několika měsících vzájemné komunikace Češku přesvědčil k příjezdu do Itálie. Nasliboval jí luxusní vozy, značkové oblečení, drahé šperky a život v luxusu. Jak se ale později ukázalo, ve skutečnosti je Peter chudý žije jen z dávek.

Češka ale jeho slibům uvěřila a do Itálie přijela. Osobní setkání se ale záhy změnilo v noční můru. Muž začal být agresivní a dívce vyhrožoval násilím. Okradl ji, uvěznil ji v bytě, kde přebýval spolu s dalšími migranty, mlátil ji a opakovaně sexuálně zneužíval.

"Myslela jsme, že k sobě něco cítíme. Jediné, co ho zajímalo, bylo, abych se ho hned dotýkala. Myslela jsem si, že mě miluje, ale stala se z toho noční můra. Bála jsem se, že se mi nikdy nepodaří odejít," popsala italským médiím.

Dívce se nakonec povedlo prostřednictvím telefonu požádat o pomoc kamaráda, který okamžitě zalarmoval místní policii. Ta Nigerijce zatkla a Češka skončila v nemocnici.

V bytě bydleli další dva žadatelé o azyl, kteří se podle Češky ale do hrůzného pekla nijak nezapojili. Přesto i je policie stíhá, protože věděli, co se v pokoji odehrává. Žena je navíc prosila o pomoc, které se od nich nedočkala.

Sám aktér celého případu čelí obvinění ze znásilnění, únosu a loupeže. Nigerijec se ale brání tím, že Češka vše podstupovala dobrovolně. Tomu ale nevěří ani politici, které případ šokoval.

Někteří z nich nyní tvrdí, že tento případ je jasným důkazem, že mezi uprchlíky jsou násilníci, a chtějí jednat. "Zjistím, proč tyto žadatele o azyl nikdo neprověřil," uvedl politik Paolo Grimoldi.