reklama

Hasiči upozornili na hrozící zřícení budovy, ve které po explozi uvázlo několik lidí. Příčina události zatím není známá.

Podle předběžných informací exploze nastala mezi devátým a 12. patrem stavby a zřítilo se její vnitřní schodiště. Plameny následně zasáhly část budovy od šestého podlaží výše, přičemž tři nejvrchnější patra zcela vyhořela. Exploze poničila střechu budovy. Hasiči po 15:00 SEČ informovali, že z poškozené budovy evakuovali 34 lidí.

zdroj: YouTube

Vzhledem ke zřícení schodiště hasiči v budově zasahovali pomocí výškové techniky. Na místě byli i vojáci, armáda na pomoc vyčlenila sedm vrtulníků.

Jednou z obětí neštěstí je člověk, který vypadl z balkonu poškozené budovy. Policie vybídla veřejnost, aby nesdílela videonahrávku, která zaznamenala pád zmíněné osoby z poškozeného domu.

List Korzár napsal, že prvotní exploze byla tak silná, že tlaková vlna rozbila okna i na panelových domech v okolí a že z budovy se ozvaly další menší výbuchy.

Na místo neštěstí byly povolány desítky hasičů, záchranářů, vojáků a policistů. Obyvatele poškozeného domu bezpečnostní a záchranářské složky evakuovaly do okolních škol. Ubytovací kapacity nabídla armáda, úřady zřídily krizové centrum.