Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Tři kosmonauté se vrací z ISS na Zem

Mezinárodní vesmírná stanice (ISS) - pohled na Měsíc.
Mezinárodní vesmírná stanice (ISS) - pohled na Měsíc.
Foto: NASA **www.nasa.gov**

Moskva - Vesmírná loď Sojuz TMA-20M s ruskými kosmonauty Alexejem Ovčininem a Olegem Skripočkou a americkým astronautem Jeffreym Williamsem na palubě se odpojila od Mezinárodní vesmírné stanice (ISS). Vesmírná loď se vrací na Zemi.

"Kosmonauté se rozloučili s kolegami, kteří zůstávají na stanici. Na ISS pokračuje posádka ve složení Rus Anatolij Ivanišin, Japonec Takuja Óniši a Američanka Kathleen Rubinsová," uvedl mluvčí řídícího střediska v Hvězdném městečku u Moskvy. "Došlo k fyzickému oddělení lodě od stanice," dodal o chvíli později.

Návratový modul má přistát v Kazachstánu v 03:15 SELČ.

Ovčinin, Skripočka a William se vydali do vesmíru 19 března a strávili v kosmu 172 dní. Pro Ovčinina to byl první let, pro Skripočku druhý a pro Williamse čtvrtý. Další posádka se má k ISS vydat 23. září na palubě lodi Sojuz MS-02, poznamenala agentura TASS.

Témata:  ISS (Mezinárodní vesmírná stanice) vesmir

Aktuálně se děje

17. dubna 2024 8:21

Česká televize odhalila jména všech deseti účastníků letošní StarDance

Jména všech deseti účastníků podzimní třinácté řady StarDance jsou známá. Česká televize ve středu na sociálních sítích odhalila jména pěti mužů, kteří se objeví na parketu. Už v pondělí prozradila, jaké slavné ženy budou usilovat o titul královny tanečního parketu. 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy