Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

VIDEO: Samsung na kolenou. Podívejte se na hořící Galaxy Note 7

Hořící Galaxy Note 7
Hořící Galaxy Note 7
Foto: YouTube

Soul - Samsung Electronics se dostal do vážných problémů poté, co definitivně ukončil výrobu i prodej svého vlajkového chytrého telefonu Galaxy Note 7. Cena akcií jihokorejské společnosti dnes sestoupila na měsíční minimum. Firmu by mohl zachránit nový model smartphonu.

Krátce po zahájení dnešního obchodování akcie Samsungu oslabily o téměř tři procenta na 1,494 milionu wonů (zhruba 32.500 Kč). Později část ztrát smazaly a vykazovaly pokles o necelá dvě procenta. Od začátku týdne si odepisují zhruba 11 procent, takže jsou na cestě k nejvýraznějšímu týdennímu propadu od konce roku 2008.

Smartphone Galaxy Note 7 kritici sice dobře přijali, po několika dnech od zahájení prodeje se ale začaly objevovat na sociálních sítích obrázky ohořelých přístrojů.

Začátkem září začal Samsung kvůli problémům s bateriemi stahovat z trhu 2,5 milionu telefonů Galaxy Note 7. Zákazníkům nabídl výměnu za opravenou verzi telefonu, jejíž baterie měly být bezpečné. Opět se ale objevily zprávy o vznícení už vyměněných přístrojů.

"Je dobré, že Samsung učinil ohledně Note 7 rázné rozhodnutí. Je ale třeba, aby poskytl vysvětlení, díky kterému by spotřebitelé pochopili, že u dalších modelů tento problém nenastane," uvedl jeden z analytiků investiční společnosti IBK Asset Management, která je akcionářem Samsungu.

Témata:  Samsung

Aktuálně se děje

22. dubna 2024 20:13

Pavel nadále plánuje pořádat jednání ohledně důchodové reformy

Prezident Petr Pavel nadále plánuje pořádat jednání ohledně důchodové reformy a nevylučuje možnost svolání kulatého stolu s představiteli tripartity a odborníky. Tuto možnost zmínil na tiskové konferenci a navrhuje termín na přelomu května a června. 

Zdroj: Karolína Svobodová

Další zprávy