Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Elon Musk má další nápad. Vymyslel novou střechu

Solární energie
Solární energie
Foto: Pixmac

Los Angeles - Vizionář Elon Musk představil další z nápadů společnosti Tesla. Tentokrát se nejednalo o nové auto, ale speciální střechu, která v sobě má zabudované solární panely. Informuje server sciencealert.com.

CEO společnosti Elon Musk vytvářel ohledně solární střechy několik dní "humbuk" na sociálních sítích. Nakonec vše představil přímo v Hollywoodu, ve studiích společnosti Universal Studio, ve kterém jsou postavené cele městské čtvrti připravené k filmování.

V prezentaci se ukázalo několik různých druhů střešních konstrukcí, od těch tradičních, až po moderní, které na první pohled vůbec nepřipomínají solární panely. Sám Musk prozradil, že u střech je také velmi důležitý design, což jsou poměrné podivná slova od muže, který způsobil revoluci v automobilovém průmyslu, plánuje také revoluci v cestování anebo kolonizaci planety Mars.

"Doufám, že tohle je budoucnost, kterou chcete," řekl při představování. Na začátku svého vystoupení zdůraznil, že mise jeho firmy je urychlit odchod z éry fosilních paliv a vytvořit energii z obnovitelných zdrojů. K tomu jsou podle webu Tesly potřeba tři komponenty - udržitelná výroba energie, veliká baterie a elektrické vozy. Samostatně už existují, mnohem účinnější ale budou, když se zkombinují do jednoho.

Témata:  solární energie Elon Musk Tesla Motors

Aktuálně se děje

19. dubna 2024 13:23

Ukrajina může podle CIA prohrát válku s Ruskem ještě letos

Ukrajina může do konce letošního roku přehrát válku s Ruskem, pokud jí Spojené státy neposkytnou další vojenskou pomoc, varoval ve čtvrtek šéf americké Ústřední zpravodajské služby (CIA) Bill Burns. 

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy