Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Smysl pro humor nebo široká ramena. Vědci odhalili tajemství vícenásobného orgasmu

Ilustrační fotografie
Ilustrační fotografie
Foto: Pixmac

Alabama - Sílu orgasmu zná každý z nás, řada žen ho navíc může dosáhnout i několikrát po sobě. Ne všem se to ale daří a ne každý ví, jak na to. Co skrývá tajemství vícenásobného orgasmu? Na to se pokusili přijít američtí vědci.

Odborníci z univerzity Alabamě zjišťovali, jak jsou na tom mladí lidé se sexem. Zajímalo je například, jak často se milují, stěžejní pro ně ale byly statistiky týkající se orgasmu.

Výzkumnící zjistili, že vyvrcholení jako takové u žen ovlivňuje řada faktorů, zejména psychické rozpoložení, ale i vhodný váběr partnera, délka a kvalita předehry a v neposlední řadě i chuť jich samotných.

Vědce zajímaly i další faktory, zejména co se týče vlastností jejich partnerů. Srovnávali například příjem, osobnost, charisma, ale i smysl pro humor nebo fyzické vlastnosti.

Výsledky výzkumu ukázaly, že ženy dosáhly vícenásobného orgasmu nejčastěji s bohatými, sebevědomými a atraktivními muži. Samotná intenzita požitku závisela na tom, jak dobře muž vypadal.

Podle odborníků souvisí síla orgasmu zejména s tím, jak moc se ženě její partner líbí. Obecně se tedy dá říct, že čím více partnerku její muž přitahuje, tím silnější orgasmus s ním prožívá.

Výzkum ale ukázal i další zajímavou věc. Právě smysl pro humor. hraje v sexu také velkou roli. Pokud je jím muž obdařen, ženy s ním chtějí mít sex častěji. Navíc mají se zábavnými partnery častější orgasmus, než se "sucharem".

Určitou roli hraje v ženském orgasmu i fyzická zdatnost partnera, ovšem ne tak vysokou, jak by se na první pohled mohlo zdát. V tomto ohledu je stěžejní, jak široká má muž ramena.

Témata:  pohlavní styk vztahy Láska, intimnosti

Aktuálně se děje

21. dubna 2024 18:45

Policie brzy uzavře případ Vrbětice. Rakušan řekl, že vyšetřování finišuje

Policie by v květnu mohla uzavřít vyšetřování explozí v muničních skladech ve Vrběticích. Ministr vnitra Vít Rakušan (STAN) v nedělním vydání pořadu Otázky Václava Moravce potvrdil, že policejní vyšetřování finišuje. 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy