Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Facebook umožňuje zveřejnit sebepoškozování či týrání zvířat

Facebook
Facebook
Foto: Pixabay

Londýn - Britský deník The Guardian zveřejnil dokumenty, které vrhají špatné světlo na Facebook. Tajná vnitřní pravidla sociální sítě umožňují zveřejnit sebepoškozování, obtěžování dětí bez sexuálního podtextu nebo týrání zvířat.

Podle listu The Guardian jsou zvláště pravidla týkající se sexuálního obsahu tak složitá, že působí protichůdně a zmateně.

Více než 100 uniklých dokumentů obsahuje například interní školící příručky, tabulky a vývojové diagramy. Facebook v nich vysvětluje, že třeba zveřejní živý přenos lidí, kteří se věnují sebepoškozování, protože "nechce cenzurovat a trestat lidi, kteří trpí".

Existují pravidla, jak postupovat v případě, že příspěvek je násilný, nenávistný, má teroristický, pornografický nebo rasistický obsah. Myslí se dokonce i na kanibalismus. Moderátoři mají často jen deset sekund na rozhodnutí, zda příspěvek zveřejní, nebo ne.

"Snažíme se, aby facebook zůstal co nejbezpečnější, a zároveň chceme zajistit svobodu projevu. Vyžaduje to dost přemýšlení o podrobných a často obtížných otázkách a my se velmi snažíme dělat to správně," reagovala v prohlášení Monica Bickertová, šéfka managementu globálních postupů firmy.

Témata:  Facebook internet sexuální obtěžování

Aktuálně se děje

22. dubna 2024 15:27

Scholz varoval Netanjahua před eskalací situace v regionu

Německý kancléř Olaf Scholz opětovně varoval v neděli v telefonickém rozhovoru izraelského premiéra Benjamina Netanjahua před eskalací situace na Blízkém východě.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy