Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Jak zastavit pedofílii? Vědci se snaží vyvinout lék

Děti
Děti
Foto: Pixabay

Stockholm – Vědci varují, že sexuální fantazie o dětech a nezletilých mezi dospělými celkem běžné, ale většina z nich je ignoruje, nebo by se podle nich nezachovala. Server Voice of America nyní upozornil, že se tým švédských vědců snaží vyvinout lék, který by dopady pedofilie zmírnil.

Stefan Arver z Centra andrologie a sexuální medicíny uvádí, že jde odhadem až o 5 % dospělé populace. Jak server vysvětluje, v některých případech pedofilie byla použita mechanická nebo chemická kastrace, ale tato metoda má velkou řadu odpůrců.

Vědci ze švédského Institutu Karolinska, který patří mezi největší evropské lékařské univerzity, nyní testují účinky léku na rakovinu prostaty, u kterého doufají, že by mohl pomoci mužům, kteří mají sexuální představy o dětech, snížit nutkání se podle nich chovat.

Psychiatr Christoffer Rahm z Institutu vysvětluje, že cílem je vytvořit léčebný program pro muže trpící pedofilií, který by byl snesitelný a přijatelný a který by pomohl předejít zneužíváním dětí.

Institut proto nyní spolupracuje se švédskou tísňovou linkou, která pomáhá lidem s nechtěnou sexualitou. Dobrovolníci nyní podstupují tuto léčbu, která je podle vědců z předběžných výsledků velmi slibná.

Témata:  pedofílie pedofilové Švédsko

Aktuálně se děje

16. dubna 2024 19:44

Podle Stanjury ODS nepočítá s vytvořením vládní koalice s hnutím ANO

Podle ministra financí a prvního místopředsedy ODS Zbyňka Stanjury strana nepočítá s možností vytvoření vládní koalice s hnutím ANO po příštích sněmovních volbách v roce 2025. Stanjura to uvedl v České televizi v podvečer. Podle něj se ODS bude příští rok snažit o volební vítězství s cílem získat pozici premiéra a stát se nejsilnější vládní stranou.

Zdroj: Karolína Svobodová

Další zprávy