Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Tatra začne montovat svoje auta v Ázerbájdžánu

Tatra
Tatra
Foto: Tatra

Kopřivnice (Novojičínsko) - Kopřivnická automobilka Tatra začne montovat své nákladní automobily v Ázerbájdžánu, dosud je tam jen vyvážela.

V Baku se na tom dohodla společnost Tatra Trucks z holdingu Czechoslovak Group s ázerbájdžánskou firmou Ganja Automobile Plant, napsal dnes server E15.cz. Příští rok mají být smontovány první desítky tater.

Tamní partnerská automobilka přibere tatrovky na výrobní linky vedle ruských značek Maz a Kamaz. Ročně zvládne ázerbájdžánská továrna podle webu vyrobit tisícovku nákladních aut a dva tisíce traktorů.

"V Ganje se můžou vyrábět tatry nejen pro ázerbájdžánský trh, ale i pro další středoasijské státy," uvedl šéf Tatra Trucks Petr Rusek. Podvozky tatrovek už nyní využívá tamní armáda jako nosiče pro zbraňové systémy.

Témata:  Tatra EuroZprávy.cz

Aktuálně se děje

18. dubna 2024 22:05

Fiala potvrdil, že slovenská sbírka pomůže k nákupu munice pro Ukrajinu

Česko našlo cestu k využití finančních prostředků získaných v rámci slovenské občanské sbírky pro českou iniciativu na nákup dělostřelecké munice pro ukrajinskou armádu. Po skončení mimořádného unijního summitu to uvedl český premiér Petr Fiala (ODS). 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy