reklama

Kategorie Lidé

Nejvyhledávanější osobou byl možná trochu překvapivě americký novinář Matt Lauer. Na druhém místě skončila nevěsta britského prince Harryho Meghan Markleová, třetí byla další osobnost z novinářského světa - Nadia Toffaová.

Češi nejčastěji vyhledávali informace o propuštěném vězni Jiřím Kajínkovi, zajímal je i novinář a showman Kamil Bartošek, alias Kazma Kazmitch. Na třetím místě skončil herec Milan Peroutka.

Ze světových osobností Čechny nejvíc zajímal herec se sexuálními skandály Kevin Spacey, dále zesnulý pilot formule 1 Niki Lauda. Třetí nejvyhledávanější byl francouzský prezident Emmanuel Macron.

Kategorie Události

Nejvíc svět zajímal hurikán Irma, který se letos na přelomu léta a pozdimu přehnal přes Karibik a jihovýchod Spojených států. Další v pořadí byl do nebe rostoucí kurz bitcoinu. Třetí nejhledanější událostí byl teroristickýútok v Las Vegas.

Pro Čechy byly nejdůležitjší událostí volby, na druhém místě MS v hokeji. Třetí nejhledanější událostí v ČR byla účtenková loterie.

Kategorie Technologie

V tomto odvětví zvítězily ve světě ty nejnovější technologie. První dvě místa obsadily modely chytrých telefonů iPhone, a to konkrétně model 8 a model X. Na třetím místě se umístila herní konzole Nintendo Switch.

Kategorie Loučení

Do této skupiny byly zařazeny společností Google všechny osobnosti, které v roce 2017 odešly z tohoto světa. V celosvětovém měřítku je na prvním místě frontman kapely The Heartbreakers Tom Petty. Na druhém místě jeho kolega ze skupiny Linkin Park Chester Bennington. I třetí nejvyhledávanější zesnulou osobností je zpěvák - tentokrát rocker Chris Cornell.

Češi si nejvíce informací vyhledávali o zpěvačce Věře Špinarové, rovněž je zaujal Chester Bennington a na třetím místě se usadil americký rapper Lil Peep.

Kategorie Filmy

Nejhledanějším světovým snímkem v uplynulém roce byl americký horor To. Na druhém místě se umístilo "marvelovské" sci-fi Wonder Woman. Třetí skončil pohádkový film s motivy muzikálu Kráska a zvíře.

Absolutní kategorie Trendy

Google pochopitelně zařadil o univerzální kategorii s nejvyhledávanějšími frázemi na internetu. Ve světě byly nejvyhledávanější informace o hurikánu Irma. Na druhém a třetím místě se usadily modely iPhone 8, respektive X.

Češi nejčastěji hledali ty samé věci, které se umístily na prvních třech příčkách v kategorii Události, tedy volby, MS v hokeji a účtenkovou loterii.