reklama

10) Řízené energetické zbraně

První řízenou energetickou zbraň podle historie zkonstruoval před 2 tisíci let sám Archimédes. Ten dokázal soustavou zrcadel s pomocí slunce zapalovat nepřátelské lodě. Proslýchá se, že Spojené státy disponují podobnými zbraněmi, samozřejmě v modernějším pojetí. Tyto zbraně mají připomínat lasery ze sci-fi filmů. Měly by dokázat namířit na cíl vzdálený stovky kilometrů.

9) Akustické zbraně

Zvuk jako zbraň proti nepříteli? Proč ne? Zvukové kanóny jsou již dnes některými složkami využívány, osvědčit by se mohl i v otevřeném boji. Tyto akustické zbraně (LRAD) dokáží zasáhnout svým nepříjemným zvukem kohokoli v okolí 100 metrů. A jejich účinnost? Stačí se zeptat amerických diplomatů na Kubě, kteří kvůli účinkům takové zbraně téměř přišli o sluch.

8) Nízkofrekvenční mikrovlnné zbraně

Právě incident na americkém velvyslanectví na Kubě oživil vzpomínky na jinou tajnou zbraň, kterou podle Pentagonu využívali za studené války Sověti. Ti vypouštěli na americkou ambasádu mikrovlnné záření. Ačkoli toto záření nemohlo nikoho usmažit, mohlo přinejmenším způsobit ošklivé zdravotní problémy. Horším faktem na tomto historickém příběhu je to, že místo toho, aby Američané zabránili Sovětům v páchání ohavného činu, pustili se do výzkumu, aby zjistili, jaké účinky může mít mikrovlnné záření na lidské tělo.

7) "Infarktové" zbraně

"Infarktová" zbraň je ve své podstatě pistole, která dokáže vyslat vstříc cíli nedetekovatelnou, ale přesto smrtící dávku toxinů. Fungovat by měla i na delší vzdálenosti. Šipky vystřelené ze zbraně nezanechávají na těle oběti téměř žádnou stopu. Po zásahu nastává u zraněného do několika minut infarkt. Dodnes není známo, zda taková zbraň byla použita. Jedno je jisté - v budoucnosti se to stát v každém případě může.

6) Magneticko-hydrodynamické výbušniny

Tato děsivá zbraň by měla využívat elektromagnetismus k tomu, aby na nepřítele vystřelila obrovské množství roztaveného kovu. Zbraň by se měla používat především proti těžké technice. O tomto projektu však není zatím mnoho zpráv, to by ale měla budoucnost změnit.

5) Biologické zbraně

V minulosti probíhaly testy biologických zbraní na lidech, dnes je jejich použití přísně zakázáno. Smrtící patogeny dokáží napáchat takové škody, že se mohou v klidu rovnat s jadernými zbraněmi. Dnes se používají různé patogeny bakterií a virů především pro výzkum. Mezi nejznámější patří například prasečí chřipka nebo pravé neštovice.

4) Podprahové zprávy

Podprahové zprávy bývají obvykle záležitostí reklamy, především té televizní. Takový typ oznámení dokáže přimět člověka, aby si šel něco koupit, aniž by ho napadlo, že to dělá kvůli reklamě. Podle některých odborníků by se však ovlivňování mohlo vztáhnout na cokoli, ne pouze na lákavý produkt v obchodě. Někdejší tajný dokument CIA pojmenovaný "Operační potenciál podprahového vnímání" detailně popisuje metodologii, jak by se daly podprahové zprávy využít. Dojde k tomu někdy?

3) Létající stroje na přepravu vojenských stíhaček

Již ve 20. letech minulého století začala americké námořnictvo používat obrovské letouny k přenášení stíhaček i posádky. Od té doby však všechny takové stroje skončily na dnech oceánů, místo nich se začaly používat letadlové lodě. Podle vládní výzkumné agentury DARPA by se však tento typ letounů mohl na scénu vrátit. Pokud by se to podařilo, jednalo by se o výrazné zjednodušení přepravy letadel.

2) Projekt Thor

Pod tímto tajemným názvem se ukrývá nejúčinnější nejaderná zbraň, kterou mají Spojené státy k dispozici. V podstatě se jedná o obrovský kanón, který dokáže střílet blesky. A to dokonce s takovou účinností, že by se mohl vyrovnat jaderným zbraním. 

1) HAARP

Hugo Chavez obvinil letecké síly USA z toho, že se ovládáním systému HAARP přičinili o zemětřesení, které v roce 2010 zpustošilo Haiti. Zatím se jedná spíš o konspirační teorii. Nic v této chvíli nenasvědčuje tomu, že by HAARP dokázal ovládat počasí, jak předpokládají milovníci teorie. Scén z filmu Geostorm se tak nejspíš nedočkáme. Nebo ano?