Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Internetovou seznamku podle průzkumů využila víc než polovina Čechů

Láska, intimnosti, vztahy
Láska, intimnosti, vztahy
Foto: Pixabay

Praha - Internetové seznamky někdy využilo 59 procent Čechů. Polovina z nich na ně chodí jen pro zábavu a necelá desetina se zajímá pouze o sex.

Spřízněnou duši na seznamkách typu Tinder, Bumble, OK Cupid nebo Badoo hledá jen pětina návštěvníků. Vyplývá to z průzkumu antivirové firmy Kaspersky lab.

Uživatelé se na internetu setkávají s falešnými informacemi a fotografiemi, škodlivými odkazy nebo podvodníky, kteří se od nich snažili získat citlivé informace nebo lhali o tom, co od vztahu očekávají.

Celkem 57 procent lidí přiznalo, že při online seznamování lhali. Buď chtěli vypadat lépe, než jací ve skutečnosti jsou, nebo uváděli nepravdivé informace kvůli tomu, aby nachytali své partnery při nevěře.

Každého pátého odrazují falešné fotografie, každý desátý pak nemá rád, když protějšek uvádí nepravdivá očekávání od vztahu. Okolo 11 procent respondentů se setkalo i s tím, že osoba na druhé straně lhala o svém současném vztahu. Paradoxně, a možná i ironicky, jsou odhalením nepravdivých informací daleko více zaskočeni ti, kteří sami lžou.

Témata:  internet vztahy Láska, intimnosti

Aktuálně se děje

15. dubna 2024 21:04

Češi pracují na zajištění další munice pro Ukrajinu, přiznal Fiala

Česko má nasmlouváno 180 tisíc kusů dělostřelecké munice pro ukrajinskou armádu a pracuje na zajištění dalších 300 tisíc kusů, prozradil premiér Petr Fiala (ODS) britskému deníku Financial Times. Evropa musí podle Fialy posílit také vlastní obranu.

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy