Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Facebook odstranila bezpečnostní chybu v aplikaci WhatsApp

Facebook
Facebook
Foto: Pixabay

Společnost Facebook odstranila bezpečnostní chybu z komunikační aplikace WhatsApp, kterou vlastní. Chyba umožňovala hackerům převzít kontrolu nad aplikací, když uživatel přijal příchozí hovor, informovala dnes agentura Reuters.

Chyba v zabezpečení, která ohrožovala komunikátor na platformách Android a Apple, byla objevena koncem srpna. Facebook opravu oznámil dnes v reakci na zprávy technologických webů ZDNet a The Register, které uvedly, že firma bezpečnostní nedostatek odstranila počátkem tohoto měsíce.

"Běžně spolupracujeme s bezpečnostními experty z celého světa, abychom zajistili, že WhatsApp je bezpečný a spolehlivý," sdělil agentuře Reuters provozovatel WhatsApp.

Nejmenovaný pracovník WhatsAppu, který se problému věnoval, uvedl, že neexistuje žádný důkaz, že by hackeři chybu zneužili. Stejného názoru je i společnost Google, jejíž výzkumník se na odhalení chyby podílel.

Aplikaci WhatsApp využívá zhruba 1,2 miliardy lidí a v řadě zemí je považována za klíčový komunikační i obchodní nástroj. Službu v roce 2014 získala za 19 miliard dolarů (nyní více než 426 miliard Kč) společnost Facebook.

Témata:  Facebook sociální sítě

Aktuálně se děje

18. dubna 2024 11:06

Herec z Harryho Pottera Warwick Davis přišel o milovanou manželku

Herec Warwick Davis (54), známý zejména z role v čarodějnické sérii Harry Potter, prožívá těžké období. Jeho srdce zlomila ztráta milované manželky Sammanthy, která zemřela ve věku pouhých 53 let.

Zdroj: Martin Hájek

Další zprávy