Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Hackeři se nabourali do 29 milionů účtů na facebooku

Facebook
Facebook
Foto: Pixabay

Hackeři se při útoku oznámeném před dvěma týdny dostali k údajům na 29 milionech uživatelských účtů facebooku. Upřesnila to dnes americká společnost Facebook. Dosud byly počty zasažených uživatelů nejasné. Původně Facebook varoval, že mohlo být napadeno až 50 milionů účtů a společnost nevěděla, zda byly také skutečně zneužity.

Facebook dnes potvrdil, že hackeři se dostali ke jménům, e-mailovým adresám nebo telefonním číslům z 29 milionů účtů sociální sítě. U 14 milionů účtů hackeři získali i další osobní údaje, jako domovské město, datum narození, posledních deset míst přihlášení a posledních 15 vyhledávání.

Z jednoho milionů napadených účtů hackeři nezískali žádné informace. Provozovatel sociální sítě se chystá zaslat varovné vzkazy lidem, jejichž účty byly napadeny.

Facebook dnes rovněž oznámil, že hackerský útok nezasáhl aplikace provozované třetími stranami, jako jsou WhatsApp nebo Instagram či platební služby.

Témata:  Facebook

Aktuálně se děje

18. dubna 2024 11:06

Herec z Harryho Pottera Warwick Davis přišel o milovanou manželku

Herec Warwick Davis (54), známý zejména z role v čarodějnické sérii Harry Potter, prožívá těžké období. Jeho srdce zlomila ztráta milované manželky Sammanthy, která zemřela ve věku pouhých 53 let.

Zdroj: Martin Hájek

Další zprávy