Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

VIDEO: Konec moderátorů? V Číně začíná vysílat umělá inteligence

V Číně byl představen první digitální hlasatel zpráv
V Číně byl představen první digitální hlasatel zpráv
Foto: YouTube

Čínská státní tisková agentura Nová Čína tento týden představila nejnovější členy své redakce: digitální hlasatele, kteří "neúnavně" po celý den předčítají zprávy. Informoval o tom britský list The Guardian.

Digitální moderátoři napodobují hlas, mimiku a gesta skutečných televizních hlasatelů. Na světové internetové konferenci v jihočínském Wu-čenu se tak návštěvníci mohli seznámit s digitální verzí pravidelného hlasatele zpráv Čchiou Chaa.

"Moderátor", který měl na sobě černý oblek a červenou kravatu, během přednesu zpráv mrkal, lehce zvedal obočí a pokyvoval hlavou při zdůraznění příslušných slov v textu. "Mohu být vaším společníkem 24 hodin denně, 365 dní v roce," konstatoval umělý hlasatel.

"Rozvoj mediálního průmyslu si žádá neustálé inovace a začleňování pokročilých technologií," uvedl při své prezentaci další, anglicky mluvící robotický hlasatel agentury Nová Čína.

Témata:  Čína

Aktuálně se děje

24. dubna 2024 13:46

Černochová vymění šéfa Vojenského zpravodajství. Bude jím Bartovský

Vláda ve středu na návrh ministryně obrany Jany Černochové (ODS) odsouhlasila jmenování brigádního generála Petra Bartovského ředitelem Vojenského zpravodajství (VZ). Po úterním projednání na plénu sněmovního obranného výboru tak byly splněny zákonné podmínky pro jeho jmenování.

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy