Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Sex s roboty bude mít velmi negativní vliv na společnost, varují vědci

Ilustrační fotografie
Ilustrační fotografie
Foto: Pixmac

Sheffield - Sex s roboty můžete mít velmi negativní dopad na společnost. Mladí lidé nebudou mít snahu navazovat vztahy s lidmi.

V budoucnu bude běžné, že lidé získají první sexuální zkušenost s robotem. Na vědeckém festivalu svou obavu zmínil profesor Noel Sharkey z univerzity v Sheffieldu. Varoval, že sex s androidy může mít fatální následky pro budoucí generaci teenagerů.

"Sex se stroji je už nyní lidem dostupný a jsem si jistý, že během příštích deseti let bude běžnou záležitostí. Myslím si, že bude zaveden věkový limit. Pokud však budou mít dospělí lidé sexuálního robota doma, nebude pro mládež těžké ho potají využít," uvedl profesor Sharkey a dodal: "Není problém mít sex se strojem, ale co když tak lidé budou prožívat svůj první sex, první vztah?"

Specialsita na umělou inteligenci David Levy dokonce předpovídá, že lidé budou s roboty uzavírat manželství a vztah s nimi bude velmi populární. Odborníci se také obávají, že vzestup sexuálních robotů může vyvolat úzkost u mužů a žen, kteří androidy dostatečně neuspokojí. S technologickým pokrokem navíc budou roboti vypadat jako lidé. Tvrdí to experti, podle kterých bude na fyzické vztahy pohlíženo jako na primitivní. Technologie bude na takové úrovni, že člověk už rozdíl mezi robotem a živou bytostí ani nepozná.

Doktor Ian Pearson ve spolupráci s britským prodejcem sexuálních pomůcek Bondara předpovídá, že do roku 2050 bude mít většina lidí nejčastěji sex s robotem. Opírá se o fakt, že sexuální hračky, jako jsou vibrátory, se používají už více jak jedno století a pornografie se stala běžně přijímanou věcí. Konečná podoba robotické ženy se dostane na trh během několika let.

Témata:  Roboti vztahy Láska, intimnosti

Aktuálně se děje

15. dubna 2024 11:51

Počasí: Vítr v Čechách zesílí. Výstraha platí až do úterý

Úvod týdne nepřinese jen výrazné ochlazení způsobené přechodem studené fronty. Zesílí také vítr, upozornili meteorologové z Českého hydrometeorologického ústavu (ČHMÚ). V nárazech má dosahovat rychlosti přes 65 kilometrů za hodinu. 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy