Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

V Česku už zaplatíte pomocí služby Apple Pay

iWatch od Applu
iWatch od Applu
Foto: digitaltrends.com **www.digitaltrends.com**

Majitelé produktů značky Apple již mohou i v České republice platit pomocí služby Apple Pay. Ta umožňuje provádění bezkontaktních transakcí, namísto platební karty však využíváte svůj mobilní telefon nebo třeba chytré hodinky. Tuto funkci v současnosti podporuje šest finančních institucí a některé další společnosti.

Apple Pay mohou využít majitelů chytrých telefonů iPhone SE, iPhone 6 a všech novějších modelů. Musejí však mít bankovní účet u některé ze společností, které funkci podporují. V současnosti jsou to Air Bank, J&T Banka, mBank, Moneta Money Bank, Komerční banka a Česká spořitelna.

S Apple Pay je možné využít rovněž služeb společností Edenred a Twisto. Kromě chytrých telefonů funguje novinka také ve všech hodinkách Apple Watch. K online platbám lze využít i tablety iPad a některé počítače MacBook.

Před použitím je třeba přidat platební kartu. To uděláte prostřednictvím aplikace Wallet, do které ji naskenujete a zadáte kontrolní třímístný kód CVV. Ten se nachází na zadní straně karty.

Při obchodní transakci obchodníci data z vaší karty neuvidí, k placení si služba vytváří vlastní virtuální kartu. Podobně jako u běžného nákupu s bezkontaktní kartou nemusíte u placení nižších částek zadávat pin.

Již dříve se u nás objevila podobná služba od společnosti Google nazvaná Google Pay. Ta funguje na mobilních telefonech a chytrých hodinkách s operačním systémem Android. I některé banky mají vlastní aplikace určené pro platby chytrým telefonem.

Témata:  Apple mobily platební karty Apple Computers banky

Aktuálně se děje

22. dubna 2024 20:13

Pavel nadále plánuje pořádat jednání ohledně důchodové reformy

Prezident Petr Pavel nadále plánuje pořádat jednání ohledně důchodové reformy a nevylučuje možnost svolání kulatého stolu s představiteli tripartity a odborníky. Tuto možnost zmínil na tiskové konferenci a navrhuje termín na přelomu května a června. 

Zdroj: Karolína Svobodová

Další zprávy