Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Budoucnost lidstva neleží na Zemi. Všichni se odstěhujeme, tvrdí Bezos

vesmir
vesmir
Foto: Pixabay

Budoucnost lidské rasy neleží na Zemi, ale ve vesmíru. Naše planeta nám zůstane jen jako místo, do kterého budeme "dojíždět" za prací. Tvrdí to nejbohatší muž světa, zakladatel internetového obchodu Amazon Jeff Bezos.

Na konferenci letecké asociace Wings Club v New Yorku Bezos uvedl, že Země se stane místem určeným výhradně na práci, zatímco těžký průmysl, výroba energie či těžba surovin se budou odehrávat na jiných planetách.

"Sluneční soustava může poskytnout útočiště až bilionům lidí. Jen si představte, jak neuvěřitelná a dynamická civilizace by to byla," uvedl podle The Times Bezos.

Druhou možností je podle něj život výhradně na Zemi. "Byl by to dost neradostný svět, ale my se můžeme rozhodnout jinak," dodal miliardář.

Budoucí generace budou podle něj žít v uměle vystavěných vesmírných koloniích, které budou umístěny ve sluneční soustavě. Taková budoucnost je podle něj pravděpodobnější než možnost, že by lidé obývali nějakou jinou planetu.

Pro Bezose je vesmírná kolonizace tématem číslo jedna, protože sám vlastní vesmírnou společnost Blue Origin, která vyvíjí komerční kosmické lodě pro lety s pasažéry. 

Témata:  vesmir Jeff Bezos

Aktuálně se děje

18. dubna 2024 20:34

Rusko poslalo na Zelenského atentátníka. Sbíral informace

Polská policie ve středu zatkla muže podezřelého, že poskytoval pomoc ruské vojenské rozvědce GRU při plánování možného atentátu na ukrajinského prezidenta Volodymyra Zelenského. Tuto informaci zveřejnila polská prokuratura na svém webovém portálu. Podezřelému hrozí až osm let odnětí svobody.

Zdroj: Martin Hájek

Další zprávy