Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Tabákové firmě Philip Morris vzrostly tržby na 2,5 miliardy

Ilustrační fotografie
Ilustrační fotografie
Foto: Pixmac

Kutná Hora - Tabákové společnosti Philip Morris ČR vzrostly konsolidované tržby bez spotřební daně a DPH o 9,3 procenta na 2,5 miliardy korun. Celkový odbyt se zvýšil o 7,4 procenta na 2,9 miliardy cigaret.

Konsolidované tržby vzrostly zejména díky příznivému vývoji prodejů v Česku i na Slovensku a díky vyšším tržbám z výrobních služeb. Při vyloučení vlivu měnového kurzu se v porovnání s předchozím rokem zvýšily o 9,8 procenta.

Tržby v tuzemsku bez spotřební daně a DPH vzrostly o 7,5 procenta na 1,3 miliardy Kč. Celkový trh cigaret v České republice vzrostl o odhadovaných 7,2 procenta na 4,5 miliardy kusů cigaret. Tržní podíl Philip Morris ČR podle maloobchodního průzkumu klesl o 1,3 procentního bodu na 45,5 procenta, především kvůli pokračujícímu poklesu tržního podílu místních značek, který byl částečně kompenzován vyšším podílem značek L&M a Philip Morris. Objem domácího odbytu se zvýšil o 7,3 procenta na dvě miliardy kusů cigaret, především díky růstu celkového trhu cigaret a jemně řezaného tabáku, což bylo částečně eliminováno nižším tržním podílem u cigaret.

Philip Morris ČR je předním výrobcem a prodejcem tabákových výrobků v Česku. Zaměstnává přibližně 1100 lidí v celé ČR.

Témata:  Philip Morris cigarety

Aktuálně se děje

17. května 2024 19:50

Třináct zemí vyzvalo Izrael, aby neprováděl rozsáhlou ofenzivu ve městě Rafáh

Třináct zemí, včetně sedmi členů Evropské unie, vyzvalo Izrael, aby neprováděl rozsáhlou ofenzivu ve městě Rafáh na jihu Pásma Gazy a umožnil dovoz humanitární pomoci na toto palestinské území přes všechny dostupné přechody. 

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy

Ilustrační foto

Ceny spotřebitelských výrobků v Česku v dubnu opět vzrostly

Ceny spotřebitelských výrobků v Česku v dubnu vzrostly o 2,9 procenta ve srovnání s předchozím rokem, což představuje zrychlení oproti březnovému dvouprocentnímu nárůstu. Hlavními tahouny inflace byly ceny potravin, alkoholu a pohonných hmot. Vyplývá to z údajů zveřejněných Českým statistickým úřadem (ČSÚ). V porovnání s předchozím měsícem se spotřebitelské ceny v dubnu zvýšily o 0,7 procenta.