Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Ledecká jako Petr Čech? Díky zlaté medaili bude závodnice více na očích

Ester Ledecká
Ester Ledecká
Foto: Instagram

Praha - Šéf představenstva agentury Sport Invest Marketing David Trávníček se domnívá, že zlato ze super-G na olympijských hrách v Pchjongčchangu může Ester Ledeckou vyšvihnout z marketingové hlediska na úroveň fotbalového brankáře Arsenalu Petra Čecha. Ten je nejlépe vydělávajícím českým sportovcem.

Agentura Sport Invest Marketing zastupuje Ledeckou i Čecha."Ano, to se může stát. Alpské lyžování je globální sportovní disciplínou s velkým potenciálem," uvedl Trávníček. "Ester je navíc sněhovou obojživelnicí. Její aktuální příběh s lyžařským zlatem je pak naprosto unikátní. Objevují se titulky o největší senzaci olympijské historie, o fenomenální cestě sympatické holky z Prahy na Olymp. Samozřejmě, důležitý bude také výsledek snowboardového závodu, ale i bez něj je Ester suverénně jednou z hlavních tváří letošních her," míní zkušený marketingový expert.

Sportovní úspěch je třeba prodat i mediálně, což se Ledecké povedlo bezprostřední reakcí na nečekaný triumf. "Emoce v cíli, úsměv a profesionalita během desítek rozhovorů, tisková konference s vtipem a spontánním potleskem novinářů, skvělá angličtina, nadšené a obdivné reakce osobností nejen ze světa lyžování. To jsou fakta, která si každý potencionální partner může velmi jednoduše nalézt a ověřit," prohlásil Trávníček.

Nemyslí si, že nyní vzroste tlak na to, aby Ledecká začala upřednostňovat lyžování před snowboardingem, kde je dvojnásobnou mistryní světa. "Naopak si Ester osvědčila, že kombinace obou disciplín je možná. Je tak pouze na ní, zda bude chtít vítězit na snowboardu, na lyžích nebo v obou disciplínách. Marketingově je samozřejmě její obojživelnost zajímavá, nicméně své jméno si již ve světě zimních sportů udělala obrovské," řekl Trávníček.

Ledecká má nyní týden na to, aby se připravila na závod ve snowboardu, což jí bude velký mediální zájem znesnadňovat. "Udržet Ester v koncentraci bude tím nejmenším problémem, tím nejpřísnějším člověkem je totiž ona sama. Absolutně profesionálně odjela dnešní pozávodní povinnosti, ale netajila se tím, že v ideálním případě by je okamžitě vyměnila za možnost tréninku. Je naprostým profesionálem, tréninkovým maniakem," upozornil Trávníček.

"Její skvělý tým v čele s rodiči tak především dohlíží na to, aby měla dostatečný prostor na odpočinek a regeneraci. Mohu všechny ujistit, že již při sobotní večeři měla plnou hlavu snowboardu a toho, jak maximálně se na snowboardový závod nachystat. Jednoznačnou prioritu bude mít sportovní příprava, média dostanou maximum jejího času a pozornosti po skončení závodu," dodal.

Agentura Sport Invest zastupuje také další olympijskou medailistku Martinu Sáblíkovou, která v rychlobruslení na 5000 metrů získala stříbro. "Martina i Ester se vymykají klasickým tabulkovým srovnáním. Martina je pravou legendou českého i světového sportu, což ziskem šesté olympijské medaile potvrdila. Ester je pak zářivou kometou posledních několika sezon," srovnává.

Témata:  Ester Ledecká Petr Čech sport

Aktuálně se děje

9:25

Polsko odmítlo chránit Ukrajince, kteří se vyhýbají odvodům do armády

Polsko nebude chránit Ukrajince, kteří se vyhýbají odvodům do ozbrojených sil, uvedl v úterý náměstek polského ministra zahraničí Andrzej Szejna. Uvedla to agentura AFP.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy