Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Návštěvníci ZOO Brno vybrali jméno pro mládě medvěda kamčatského. Jak se vám líbí?

Mláďata medvědů kamčatských v brněnské Zoo.
Mláďata medvědů kamčatských v brněnské Zoo.
Foto: ZOO Brno

Brno - Návštěvníci ZOO Brno vybrali jméno pro třetí mládě medvědů kamčatských, které se narodilo letos na konci ledna medvědici Kamčatce.

Třetí mládě dostalo jméno Bruno. Zahrada vítězné jméno do poslední chvíle tajila, veřejnost se ho dozvěděla až dnes, kdy medvídě slavnostně pokřtili. Medvídě se mohlo jmenovat ještě Bolek nebo Hugo.

"Jsme rádi, že se návštěvníci zahrady rozhodli pro Bruna, byl to návrh chovatelů, takže v tomto jsme se shodli," řekla mluvčí zahrady Monika Brindzáková.

Jak doplnila, návštěvníkům se dnes přišla ukázat medvědice Kamčatka i s medvídětem, venku byl i otec Jelizar. V přírodě se o medvíďata stará pouze samice, tak i Kamčatka po porodu samce vykázala.

Zahrada dnes pokřtila i mládě rosomáka, které se jako první v ČR narodilo letos na jaře. Vzhledem k tomu, že matka má jméno Nataša, otec je Ivan, malý rosomák dostal jméno Vasil.

Témata:  Zoo Brno medvědi

Aktuálně se děje

1. května 2024 9:25

Polsko odmítlo chránit Ukrajince, kteří se vyhýbají odvodům do armády

Polsko nebude chránit Ukrajince, kteří se vyhýbají odvodům do ozbrojených sil, uvedl v úterý náměstek polského ministra zahraničí Andrzej Szejna. Uvedla to agentura AFP.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy