Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Praha se chystá na Prague Pride. Průvod uctí 49 obětí masakru v Orlandu

Prague Pride
Prague Pride
Foto: Lukáš Henzl, EuroZprávy.cz

Praha - Festival Prague Pride, který přibližuje život leseb, gayů, bisexuálů a transsexuálů (LGBT), vyvrcholí sobotním průvodem Prahou. Jeho účastníci minutou ticha uctí památku obětí červnového útoku v nočním klubu v Orlandu, při němž zemřelo 49 lidí

Na dnešní tiskové konferenci to řekla ředitelka festivalu Kateřina Saparová. Festival se koná od 8. do 14. srpna, průvod je na programu v sobotu 13. srpna.

V poledne se začnou alegorické vozy a další účastníci průvodu řadit na Václavském náměstí. Ve 13:00 vyrazí ulicemi Na Příkopě a Revoluční, po Dvořákově nábřeží a přes Čechův most po schodech na Letnou. Pro děti a seniory bude k dispozici výletní vláček, který poskytne platforma PROUD.

Stejně jako v předchozích letech zorganizují ve stejný čas pochod centrem města zastánci klasické rodiny pod heslem My jsme tady taky. Výbor na obranu rodičovských práv spolu s Mladými křesťanskými demokraty pořádají Den pro rodinu, jehož součástí bude mezi 14:00 a 15:00 pochod z Ovocného trhu přes Karlův most na Kampu, kde bude program pokračovat koncertem a rodinným odpolednem.

Organizátoři 6. ročníku festivalu Prague Pride se rozhodli při jeho nejnavštěvovanější akci připomenout památku obětí útoku v nočním klubu v americkém Orlandu, kde v červnu Omar Mateen zastřelil 49 lidí, převážně homosexuálů.

Témata:  Prague Pride střelba v nočním klubu ve městě Orlando

Aktuálně se děje

17. května 2024 11:36

Fico by mohl být převezen do Bratislavy. V pondělí se rozhodne, co dál

Lékařské konzilium by mělo v pondělí rozhodnout o další léčbě postřeleného slovenského premiéra Roberta Fica, který po středečním atentátu podstoupil ve fakultní nemocnici v Banské Bystrici pětihodinovou operaci. 

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy

Petr Fiala ve volebním štábu Petra Pavla

Odbory odvolaly protest. Fiala je zve k jednacímu stolu

Premiér Petr Fiala (ODS) ocenil reakci odborů, které ve ve světle událostí na Slovensku zrušily plánovaný protivládní protest. Českomoravská konfederace odborových svazů (ČMKOS) to oznámila ve čtvrtek, protestní akce měla proběhnout v úterý 21. května. Důvody pro svolání demonstrace však podle zástupců zaměstnanců trvají.