Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Tábor hrůzy: Chlapec se vrátil s podlitinami, prý ho ostatní bili

Děti
Děti
Foto: Pixabay

Rumburk - Policie v Rumburku začala vyšetřovat případ údajné šikany na dětském letním táboře v Krásné Lípě na Šluknovsku. Vedení tábora včera vyzvalo rodiče, aby si pro 7-miletého syna přijeli s tím, že není schopný udržet stolici. Když si ho vyzvedli, měl prý rozkousané ruce do krve a modřiny po těle. Rodičům se svěřil, že ho údajně starší chlapci bili a ponižovali.

Chlapec má modřiny na nohou i na břiše. Podle něj ho starší děti šikanovaly. "Já vám klidně ukážu do kamery, co mi udělali tady na noze. Koukejte se, ještě tady na kolenu a tady a tady mám ještě jelito," ukazoval reportérům TV Nova chlapec.

"Oni otevřeli dveře a vysypal se jim koš. Tak říkali, Smeťáku, ukliď ten koš, pak zase, vysypali to schválně. Fackovali mě, dávali mi pěstí a taky mě škrtili," popsal velmi těžké okamžiky chlapec. Před odjezdem na tábor byl prý v pohodě. "Těšil se, že pozná nový kamarády," uvedl chlapcův nevlastní otec.

Po třech dnech ale přišla změna. "Zazvonil telefon, že si mám přijet pro kluka, že se nám stále pokakává," popsala těžké okamžiky chlapcova matka. "Chlapec odcházel z důvodu toho, že on sám neudržel stolici 3x denně, kdy jsme ho museli koupat a prát mu jeho oblečení," vysvětlila důvody telefonátu vedoucí dětského tábora v Krásné Lípě Michaela Maule.

Chlapec pak rodičům začal popisovat, co musel snášet. " Furt mě kopali tvrdejma bačkorama a botaskama. Tak 6 jich na mě bylo. Měli z toho legraci a furt mi svítili do očí, když jsem spal," popsal chvíle hrůzy malý chlapec.

"Si z něj dělali otloukánka a vedoucí si toho nevšimli," stěžoval si nevlastní otec. "Já můžu bejt ráda, že se mi dítě vrátilo živý," shrnula celou situaci matka dítěte. Podle vedoucí tábora byly konflikty mezi dětmi vzájemné.

Místo zrovna klasický dětský letní tábor příliš nepřipomíná. Děti jsou tu ubytované v podkroví nejvyššího patra budovy. "Máme jednu společnou ložnici pro dívky a jednu společnou ložnici pro chlapce," popsala podobu ubytování Maule.

Chlapce dnes prohlédl lékař a pak se rodiče obrátili na policii. Rodiče se chystají podat trestní oznámení, i vedení tábora chce, aby byl celý případ prošetřen. "Já vám nedokážu říct, jestli to šlo podchytit nebo nešlo podchytit, protože ten tábor trval teprve 5 dní," komentovala případ Maule.

Témata:  tábory děti

Aktuálně se děje

2. května 2024 16:30

Obnova domů v Pásmu Gazy podle OSN může trvat 80 let

Obnova domů v Pásmu Gazy by se podle zprávy Organizace spojených národů (OSN) zveřejněné ve čtvrtek mohla prodloužit až do následujícího století, informuje agentura Reuters.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy