Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Útoky v Bruselu? Odsuzujeme jakékoliv násilí páchané nevinným lidem, řekli čeští muslimové

Ilustrační foto
Ilustrační foto
Foto: Wikipedia **www.wikipedia.org**

Brno – Ústředí muslimských obcí v České republice důrazně odsoudilo teroristické útoky, ke kterým došlo v úterý v Bruselu a při kterých zemřelo neméně 34 lidí. Čeští muslimové také vyjádřili soustrast rodinám obětí.

„Jménem Ústředí muslimských obcí v České republice vyslovujeme upřímnou soustrast všem pozůstalým obětí dnešního teroristického útoku v Bruselu. Vyjadřujeme také svou solidaritu se zraněnými a celým belgickým lidem," uvedl v oficiálním prohlášení předseda ústředí Muneeb Alrawi.

 

 

Jménem Ústředí muslimských obcí v České republice vyslovujeme upřímnou soustrast všem pozůstalým obětí dnešního...

Zveřejnil(a) Ústředí muslimských obcí v ČR dne 22. březen 2016

Soustrast muslimové vyjádřili nejen pozůstalým obětí z Bruselu, ale i z Turecka, Tunisu a dalších míst světa, kde v nedávné době k podobným incidentům došlo. „Odsuzujeme jakékoliv násilí páchané vůči nevinným lidem bez ohledu na jejich náboženskou či etnickou příslušnost, kdekoliv na světě a ať je vykonáno kýmkoliv a pod jakýmkoliv jménem," píše se v prohlášení. K útokům v Belgii se přihlásil Islámský stát.

Podobné tragické události by ale podle český muslimů neměly být využívány k podněcování negativních nálad. „Zároveň však odmítáme zneužívání podobných tragedií k šíření nenávisti a k ospravedlnění snah o utlačování příslušníků náboženských a etnických menšin. Necháme-li se vést nenávisti a paušálním obviňováním, pouze morálně klesneme na úroveň teroristů, kteří tyto barbarské útoky vůči nevinným civilistům konají," dodal Alrawi.

Témata:  Hasan Muníb Alravi muslimové

Aktuálně se děje

16. května 2024 8:46

Fico je po operaci stabilizovaný, tvrdí úřady. Bojuje o život, píší média

Slovenský premiér Robert Fico je středečním atentátu nadále hospitalizován v nemocnici v v Banské Bystrici. Informace o jeho zdravotním stavu se ale rozcházejí. Televize Markíza dnes ráno uvedla, že je po několikahodinové operaci stále v ohrožení života. Podle prohlášení místopředsedy vlády Tomáše Taraby a státního tajemníka Filipa Kuffy je ale Ficův stav stabilizovaný.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy

Petr Pavel

Pavel vyzval k podpoře Ukrajiny i hledání konce války

Petr Pavel trvá na pokračování vojenské i jiné podpory Ukrajiny, zároveň je podle něj třeba hledat řešení, které by vedlo ke konci války s Ruskem. Prezident tak dal do kontextu své vyjádření pro jednu ze zahraničních zpravodajských televizí. Jakékoliv budoucí mírové uspořádání nezbytně předpokládá souhlas Ukrajiny, dodala hlava státu.