Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Problémem že jsou občané EU? Tak to teda ne, naštval se komentátor

Miroslav Macek
Miroslav Macek
Foto: Česká televize

Praha - Německý prezident Joachim Gauck tvrdí, že problémem v současném stavu, v jakém se Evropa nachází, nejsou lídři, ale evropští občané. To pořádně naštvalo komentátora a spoluzakladatele ODS Miroslava Macka.

"Po prázdninách vznikne přes 40 nových soukromých škol, zřizovaných převážně rodiči. Na Radiožurnálu jsem vyslechl spoustu důvodů, proč vznikají: snaha o alternativní vyučování, menší počet žáků ve třídě, velká vzdálenost nejbližší školy, atd. Základní důvod samozřejmě nezazněl, ale po zahájení vyučování v těchto školách pro něj budeme mít dokonalý důkaz: vsaďte se, že ani v jedné z nich nebude mezi žáky jeden jediný cikán či „bílý cikán"," glosuje Macek.

"Jedna Putinova loutka to dotáhla až na ministerskou předsedkyni Velké Británie, jak vyplývá ze zprávy ČTK: Ruský prezident Vladimir Putin a britská premiérka Theresa Mayová se dohodli na brzkém setkání, uvedl dnes Kreml. V prohlášení upřesnil, že v telefonickém rozhovoru vrcholní představitelé obou zemí vyjádřili nespokojenost se současnou úrovní politické, obchodní a ekonomické spolupráce mezi Ruskem a Británií," píše na svém webu.

"„Je to, jako kdybychom potírali manželskou nevěru tím, že každý bude mít na hlavě přilepenu kamerku s nepřetržitým záznamem toho, kde se zrovna nachází a co dělá, a někdo v Úřadu pro manželskou věrnost by obraz kamery sledoval, a případně zakročil, kdyby zjistil náznak nepatřičného chování," říká o současných daňových zákonech soudce Nejvyššího správního soudu Karel Šimka," cituje na webu Viditelný Macek.

"Přitom ničeho takového není zapotřebí, stačilo by jen zrušit následující „pobídky": Největší tuzemský výrobce biopaliv Preol loni vydělal 336 milionů korun, celý zisk v dividendě vyplatil mateřskému Agrofertu. Na splatné dani z příjmu právnických osob odvedl do státní kasy pouhých 382 tisíc. Tedy téměř tisíckrát méně, než kolik činila zmíněná dividenda, zjistil časopis TÝDEN z výroční zprávy společnosti," dodal.

"Jak je takový nepoměr možný? Firmě to umožnily velkorysé investiční pobídky, díky nimž mohla uplatnit obří slevu na dani. A nejen letos. Do roku 2019 by tak mohla získat více než 600 milionů korun," pokračuje komentátor.

"Německý prezident Joachim Gauck v rozhovoru o imigraci v ARD: „Elity nejsou žádným problémem, momentálně jsou problémem občané." Arogantní zpupnost jako by neměla hranic!" naštval se Macek.

Témata:  Miroslav Macek

Aktuálně se děje

18. dubna 2024 12:54

Babiš sepsul migrační pakt EU. Fialu a Rakušana obvinil ze zrady na Česku

Expremiér Andrej Babiš (ANO) označil unijní migrační pakt na čtvrteční mimořádné schůzi za největší zradu v novodobých českých dějinách, ze které obvinil premiéra Petra Fialu (ODS) a ministra vnitra Víta Rakušana (STAN). Dohoda podle Babiše obsahuje skryté uprchlické kvóty a zavazuje země k přijímání migrantů z afrických či blízkovýchodních zemí. 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy