Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Vy byste se neopili, kdybyste dali vládu Babišovi? Macek tvrdě udeřil, Zeman má podle něj vážné problémy

Miloš Zeman
Miloš Zeman
Foto: Mikuláš Křepelka / INCORP images

Praha – Prezident Miloš Zeman v úterý cle očekávání pověřil šéfa hnutí ANO Andreje Babiše sestavením vlády. Předmětem diskuzí se stal především stav hlavy státu. Prezident vypadal velmi unaveně, objevily se také situace, zda v tu chvíli nebyl opilý. K tématu se vyjádřil také někdejší politik ODS a glosátor Miroslav Macek.

I Macka zarazil stav Miloše Zemana, má pro něj ale jasné vysvětlení. „Nechápu, co zase všichni na prezidentovi Zemanovi vidí! Prý byl při pověření Babiše sestavením vlády namazaný. Ruku na srdce: vy byste se v situaci, kdybyste ho měli pověřit, také předem neopili? Copak něco takového někdo zvládne za střízliva?“ rýpnul si ve své pravidelné glose na serveru Viditelný Macek.

Poukázal tak na to, že Zeman má očividně jiné zdravotní problémy. „Spíše má Alzheimera. Úplně zapomněl, že u minulé vlády tvrdě vyžadoval většinu 101 hlasů ve sněmovně,“ uvedl s odkazem na fakt, že před čtyřmi roky tyto podpisy požadoval po Bohuslavu Sobotkovi. Teď se ale nechal slyšet, že po Babišovi je chtít nebude.

Miroslav Macek je český stomatolog, publicista, překladatel, politický komentátor, po sametové revoluci československý politik za Občanské fórum, později spoluzakladatel Občanské demokratické strany a její místopředseda a poslanec.

S jeho jménem je spojený i jeden výrazný incident – na sjezdu stomatologické komory fyzicky napadl ministra zdravotnictví Davida Ratha (ČSSD), který předtím prohlásil, že se Macek oženil se svou první manželkou jen kvůli penězům. Dnes Macek politickou situaci komentuje prostřednictvím pravidelných glos, napsal také pokračování Saturnina Zdeňka Jirotky, které má vyjít za několik dní. 

Témata:  Miloš Zeman Miroslav Macek Andrej Babiš

Aktuálně se děje

30. dubna 2024 17:59

Trump neudržel jazyk za zuby. Od soudu odešel s tučnou pokutou

Exprezident Spojených států Donald Trump dostal pokutu ve výši 9 000 dolarů (přibližně 211 000 Kč) za opakované porušování nařízení, které mu zakazovalo veřejně komentovat svědky, porotce a další osoby spojené s jeho soudním procesem týkajícím se údajných plateb pornoherečce za mlčenlivost.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy