Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

BIS má nového šéfa: Sobotka uvedl Koudelku do úřadu

Ilustrační foto
Ilustrační foto
Foto: www.bis.cz

Praha - Premiér Bohuslav Sobotka (ČSSD) dnes uvedl do funkce nového ředitele Bezpečnostní informační služby (BIS) Michala Koudelku. ČTK to sdělil Úřad vlády ČR.

Dlouholetý pracovník kontrarozvědky Koudelka nahradil dosavadního šéfa BIS Jiřího Langa, který na začátku června po 13 letech ve funkci požádal o odvolání. Výměnu na pozici šéfa kontrarozvědky schválila vláda na konci července.

Koudelka se narodil v roce 1965, vystudoval České vysoké učení technické (ČVUT). V tajných službách pracuje od roku 1992. Deset let vedl v BIS odbor kontrašpionáže.

V polovině července ho do funkce ředitele BIS jednomyslně doporučil sněmovní bezpečnostní výbor, kterému Koudelka mimo jiné řekl, že nebyl členem KSČ.

Témata:  Bohuslav Sobotka BIS (Bezpečnostní informační služba ČR)

Související

Aktuálně se děje

7. září 2024 9:09

Válku to nerozhodne, reagoval Austin na požadavek ohledně úderů do hloubi Ruska

Američané se stále moc netváří na jeden z požadavků Kyjeva. Ministr obrany Lloyd Austin v pátek na základně Ramstein řekl, že pokud Ukrajina obdrží povolení k používání západních zbraní k útokům v hloubi Ruska, o které žádá ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj, situaci na bojišti to stejně nezmění. 

Zdroj: Lucie Podzimková

Další zprávy