Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Osvítilo mě slunce, řidičák mi ztratili, tvrdí Kadlec po nehodě

Autonehoda
Autonehoda
Foto: Pixabay

Praha - Bývalý policejní důstojník Karel Kadlec opět boural. Na pražských Vinohradech narazil v pátek večer do dvou zaparkovaných aut, policistům odmítl dechovou zkoušku i odběr krve. V rozhovoru pak tvrdil, že nepil, jen ho oslnilo sluníčko a zároveň mu zazvonil telefon.

I další nehoda bývalého policisty a pedagoga Karla Kadlece se stala na Vinohradech. Na křižovatce ulic Budečská a Korunní naboural v pátek večer dvě auta, v dubnu jich tady poničil 29. A jako v předchozích případech odmítl dechovou zkoušku i odběr krve.

"Já jsem nepil. Byla to v podstatě taková triviální záležitost. Jel jsem si vyzvednout nějaké podklady pro práci. A jenom jsem vyjel, zatočil doprava a zrovna svítilo sluníčko takhle seshora, takže jsem moc dobře neviděl," popsal Kadlec v rozhovoru se štábem televize Nova.

"Když jsem zatáčel, tak mi ještě zazvonil telefon, takže jsem chytal po něm a v tu chvíli jsem tam poměrně lehce ťuknul na rohu zaparkovaný automobil," dodal. Podle policie naboural dvě auta a způsobil škodu dosahující téměř 100 tisíc korun.

I přesto, že už několikrát boural pod vlivem alkoholu, soud mu uložil podmíněný trest a zakázal řízení, Kadlec je přesvědčený, že řídit smí. Verdikt ale zatím není pravomocný. Řidičák mu podle něj ztratily úřady, a tak jezdí vybaven dokladem o jeho ztrátě.

"Řidičský průkaz mi bohužel ztratila Generální inspekce bezpečnostních sborů. Já vím, že jsem ho měl u sebe v den nehody a pak jsem u sebe už neměl vůbec nic. Takže i u výslechu vyšetřovatel sdělil: 'No, víte, on ho nemá, takže nám ho vlastně nemůže vrátit'," vyprávěl Kadlec.

I přesto, že řídit podle svých slov může a opilý nebyl, po cestě domů neřídil. "Dohodli jsme se s policisty, že by to nebylo vhodné. Autem pojedu až někdy jindy," prohlásil expolicista. Z místa nakonec odjel jako spolujezdec.

Témata:  Karel Kadlec nehody aut

Aktuálně se děje

18. dubna 2024 11:06

Herec z Harryho Pottera Warwick Davis přišel o milovanou manželku

Herec Warwick Davis (54), známý zejména z role v čarodějnické sérii Harry Potter, prožívá těžké období. Jeho srdce zlomila ztráta milované manželky Sammanthy, která zemřela ve věku pouhých 53 let.

Zdroj: Martin Hájek

Další zprávy