Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Islám ohrožuje Evropu? Samková křtila novou knihu a spustila...

Klára Samková
Klára Samková
Foto: Eva Javůrková

Praha - Známá advokátka Klára Samková dnes pokřtila svou knihu Proč islám nesmí do Česka. Mimo jiné v ní tvrdí, že islám svým antihumánním, barbarským a nelidským přístupem ohrožuje euro-americkou civilizací.

Samková dnes odmítla, že by její čerstvě vydaná kniha byla kontroverzní. Označila ji za mainstream. "Máme tři týdny před volbami. Ukažte mi nějakou politickou stranu, která by tvrdila, že islám a migranti jsou fajn," prohlásila Samková. "Jsem naprosto přesvědčena, že islám je globálním ohrožením celého světa. Je potřeba se ním vypořádat" řekla.

Muslimy ve svém projevu označila za nejkrutější oběti "zrůdné ideologie". "Já nemluvím o tom, že musíme ochránit Českou republiku a Evropu od islámu. Já jsem přesvědčena o tom, že musíme dovolit ostaním lidem, kteří dneska trpí pod jhem islámu v dalších zemích, aby se od něj mohli osvobodit, aby ho mohli svobodně odmítnout," řekla Samková.

Šéfredaktor vydavatelství Bondy Luboš Koláček knihu nepovažuje za kontroverzní. "Jsem přesvědčen o tom, že patří na tento trh," řekl dnes na tiskové konferenci.

Samková dnes zopakovala svůj názor, že islám není náboženství ale ideologie. Tento výrok poprvé pronesla na květnovém semináři ve Sněmovně, kdy uvedla, že islám je stejný jako nacismus, fašismus a komunismus, jen se skrývá za náboženství. Řekla také, že je státní zločinnou a zločineckou ideologií.

Samkovou kvůli tomuto projevu prověřuje policie. Samková dnes ČTK řekla, že zatím nemá, žádné informace o tom, jak prověřování dopadlo. Projevem Samkové se zabývá i kontrolní orgán České advokátní komory, zda neporušila ustanovení etického kodexu o chování advokáta.

Témata:  Klara Samkova Islám

Aktuálně se děje

18. května 2024 17:36

NASA opět odložila start vesmírné lodi Boeing Starliner

NASA znovu odložila první start vesmírné lodi Boeing Starliner s posádkou. Důvodem jsou technické potíže. Loď měla vzlétnout k Mezinárodní vesmírné stanici ISS v úterý 21. května, kvůli úniku hélia se start posouvá na 25. května, informovala agentura AFP. 

Zdroj: Lucie Podzimková

Další zprávy