Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Babiš terčem posměchu: Blábolí a má v tom bordel, rozohnil se hejtman Hašek

Hejtman Michal Hašek /ČSSD/
Hejtman Michal Hašek /ČSSD/
Foto: Mariusz Stankowski / INCORP images

Brno – Jihomoravský hejtman a předseda Asociace krajů České republiky Michal Hašek (ČSSD) se pěkně dopálil. Naštvala ho slova ministra financí a šéfa hnutí ANO Andreje Babiše, který v poslední době podle něj z pusy vypustil hned několik „blábolů“.

Hašek na Facebooku informoval o své tiskové konferenci, v rámci ní prý také „oglosoval některé předvolební bláboly hnutí ANO z posledních dnů". Babiš podle něj říká, že posílá krajům nejvíc peněz v historii. „Byl jsem ráno na účtárně Krajského úřadu, ale žádné peníze od ANO ani Agrofertu našemu kraji nedorazily. Tak buď se AB sekl a poslal svoje peníze (protože o jiných jako o vlastních mluvit nemůže) jinam nebo kecá," pustil se do šéfa státní kasy hejtman.

„AB říká, že nedovolí hejtmanům prošustrovat už ani korunu. Jestli řídí MFČR jako firmu, tak v ní má pěkný bordel, protože ze zákona každoročně MFČR kontroluje hospodaření všech krajů a v písemných závěrečných zprávách jsem za roky 2009-2015 (tedy za Kalouska i za Babiše) 'prošustrovaných korunách' nic nenašel. Tedy AB buď zpochybňuje práci vlastního ministerstva, nebo stejně jako s předchozím heslem o posílání nejvíce peněz v historii kecá," nebere si servítky sociální demokrat.

Poukazuje také na to, že Babiš a jeho hnutí ANO říkají, že zajistí spolupráci Jihomoravského kraje a města Brna. „Nevím, jestli AB mluví s vlastním primátorem Vokřálem a lídrem Šimkem, asi mu zapomněli říct, že GP ČR, na které se tak producíroval, může pokračovat jen díky spolupráci kraje a města, a to organizační i finanční. Dále mu kluci asi zatloukli, že tento týden město i kraj schválí memorandum o spolupráci státu (ministerstva kultury), města a kraje na výstavbě Janáčkova kulturního centra a to včetně finanční participace Jmk ve výši 100 mil. Kč, jde o zcela výjimečnou podporu kraje do stavby, která kompetenčně nepodléhá kraji a její provoz bude zajišťovat organizace města Brna..." nechápe Hašek, co chce Baiš tedy zajišťovat.¨„Jediným vysvětlením představ 'spolupráce' kraje a města podle představ AB, P.Vokřála a B.Šimka je v takovém případě stav, kdy chtějí z magistrátu řídit i kraj a diskusi chtějí po vzoru firmy nahrazovat jednostranný mi příkazy. Kluci ale zapomínají, že na rozdíl od Brna ještě Jihomoravský kraj není divize Agrofertu a já i ČSSD uděláme vše proto, aby se jí náš nádherný kraj nestal ani po krajských volbách, věřím, že nám v tom Vy voliči pomůžete," dodal ostře Hašek.

Témata:  Michal Hašek Andrej Babiš

Aktuálně se děje

27. dubna 2024 19:39

27. dubna 2024 15:39

Rutte získává důležitou podporu na své cestě do křesla šéfa NATO

Turecký prezident Recep Tayyip Erdogan v pátek prohlásil, že od nového generálního tajemníka Severoatlantické aliance (NATO) očekává, že upřednostní řešení obav Turecka souvisejících s terorismem. Řekl to v Istanbulu během setkání s vedoucím kandidátem na post šéfa NATO, dosluhujícím nizozemským premiérem Markem Ruttem, který je na návštěvě v Turecku v rámci snah o získání podpory pro svou kandidaturu.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy