reklama

"Po parlamentních volbách v Rusku, které vyústili až v absolutní většinu Jednotného Ruska, podporujícího Vladimíra Putina a po opakovaném debaklu jeho nejvýznamnější evropské protivnice německé kancléřky Angely Merkelové tentokrát v zemských volbách v Berlíně, jsem zpočátku ani nechtěl činit žádné poznámky," píše ve svém komentáři Vyvadil.

"Podpora Putinovy politiky v Rusku je taková, jaká nebyla před pěti lety a je všeobjímající, naopak odpor vůči politice Angely Merkelové, vůdkyně Německa i EU je tak silný, že snad ani nemůže být větší. Každý ví, že k vyváženému světu, ke světu bez válek vedených v Iráku, Afganistánu, Libyi, Sýrii a bez podpory džihádistů, ať už se jakkoliv nazývají ze strany USA a NATO, bylo potřeba postavit hráz rozumu a tím je objektivně Rusko a jeho spojenci..." dodal.

"Nechci vyvolávat negativní protireakce frustrovaných stoupenců mizejícího světa euroatlantických hodnot, fakt bych mlčel, kdyby se nezačaly objevovat tupé komentáře z pera Michaila Romancovova, Libora Dvořáka, Jefima Finštejna a dalších... Kam se na ně hrabalo Husákovo Rudé Právo. Nebudu tyto postavy probírat všechny a vystačím  s tzv. politologem Michailem Romancovovem, který po více let pobírá desetitisíce za své vymyšleninky, ale kdyby je někdo konfrontoval s dnešní realitou, to, co říkal před dvěma roky, tak nechápe, za co bere peníze. Vše je jinak," upozornil.

"Putin měl být dávno na lopatkách, národ měl proti němu povstat, sankce ho měly dorazit, ekonomická krize ho měla zničit, Česká republika jej naprosto nezajímavá, protože je bezvýznamná. Nic z toho se nestalo a všechno je přesně naopak, ale ČT tohoto blbečka bude znovu a znovu zvát... A znovu po roce se ukáže, že neměl pravdu. Důvod je jednoduchý: není neutrální pozorovatelem, vkládá do svých úvah totální nenávist vůči Putinovi, která narůstá tou měrou, jakou je a hlavně bude Putin úspěnější," píše Vyvadil.

Realita je podle něj následující: "Za dva roky od majdanu, ve kterém američtí a evropští „světoví" politici chtěli Rusko ponížit a oslabit, je Západ v rozvratu, Merkelová skončí jako Cameron a Holland už teď je politicky mrtvým mužem..
V Evropské unii si postupně všichni s ohledem na odlišné vitální zájmy půjdou po krku. Začne boj mezi silnými zeměmi Středomoří, zahrnující tři evropské regionální velmoci, tj. Itálii, Francii a Španělsko a do čela aktivit se staví v této zemičce vysmívaný Tsipras, dnes jeden člověk, který ještě mnohým zavaří. A patří tam též Kypr či Portugalsko. Samozřejmě, že toto uskupení je mnohonásobně, ekonomicky i politicky významnější než tzv. Visegrád, který kromě kvót vlastně ani nemá nějaké nosné téma," píše advokát.

"Do toho protestuje rakouský kancléř Krenz proti odmítání kvót zeměmi Visegrádu a Mayová utřela velkohubého Fica, který se rozhodl blokovat dohodu s Británií, když nezajistí ochranu jeho Slovákům. Mayová měla pravdu. Ještě rádo bezvýznamné Slovensko bude uzavírat s Británií dohodu, jinak ekonomicky selže... A do toho se v Německu otevře boj o to, zda se Merkelová poníží a odvolá. A ať již udělá dnes cokoliv, v každém případě je poražena... Když odvolá a změní azylovou politiku, bude to politická prohra, když neodvolá, bude to blbost. Skončit bude muset tak jako tak... EU už se stane jen rozhádaným cirkusem a všichni budou čekat na to, kdo vystrnadí Merkelovou, zda Hollanda vystrnadí Marine le Pen, zda se Hofer stane rakouským prezidentem a zda rakouští lidovci se spojí se Svobodnými, zda de Wilders zvítězí v Holandsku atd," pokračuje.

"A zatím je Rusko, poklidném a silné, semknuté proti sankcím Západu, proti diskriminační eliminací Ruska z Olympijských her v Riu a posílené svou rozhodující úlohou na Středním východě, kde se odehrává zásadní geopolitický střet o to, kdo drží ve světě hlavní slovo. Majdanem chtěli Obama, Merkelová, Cameron, Hollande Putina zlomit. Zdá se, že jim chybělo základní vzdělání. Copak Napoleon či Hitler Rusko porazil? Co proboha očekávali? Merkelová, Obama, Cameron či Hollande se chovali jako naprostí idioti. Jinak to prostě nelze nazvat. Copak mohl Putin připustit, že se z Krymu stane největší vojenská základna NATO s vojsky USA, copak mohl nechat na holičkách ruské obyvatelstvo tam žijící?" ptá se.

"Zemřelý sociálnědemokratický kancléř Helmut Schmidt, nejnoblesnější z kancléřů SRN a nejvíce ze všech oblíbený konstatoval, že Krym je přirozeně ruský, totéž tvrdí Gerhard Schröder, totéž naznačuje stranický předchůdce Angely Helmut Kohl. Celá francouzská republikánská pravice vedená Sarkozym říká, že Krym je přirozeně ruský, a to nemluvím o opoziční Marine le Pen. Všechny opoziční politické strany v Itálii říkají, že Krym je přirozeně ruský a i italský ministerský předseda Renzi si pokládá přátelství s Putinem za čest a izraelský premiér Netanjahu je v Moskvě pečený vařený, i když do něho Obama cpe neskutečné miliardy dolarů..." píše dále Vyvadil.

"Před pěti lety, kdy se Západ ještě choval normálně a nevyvolával válečnické tóny proti Rusku, zaplavily Moskvu a Petrohrad desetitisíce demonstrantů proti výsledkům voleb, kdy zvítězilo Jednotné Rusko.. Nyní bylo mrtvo. Fištejnové, Romancovové a další si vymýšleli neuvěřitelné historky, počínaje počasím, konče tím, že to bylo z organizováno... Důvod je ale přece jasný jako facka. Rusko je v obležení, NATO ho chce každým okamžikem napadnout, nebo to alespoň vede na ostří nože, Olympiáda, byl poslední zákeřný politický krok k tomu, aby Rusko bylo nespravedlivě ztrestáno v tom, co je mu tak drahé: sport. Ve WADA jsou prakticky výlučně zástupci Západu. Tam, kde američtí sportovci do aleluja brali doping se nic se nestalo, Rusko nemělo naději se bránit. Muselo být z politických důvodů vyřazeno," pokračuje.

"V pořádku. Vše zlé je k něčemu dobré. Rusko je dnes tak jednotné a tak semknuté jako nikdy v minulosti. Kdokoliv se v těchto volbách postavil na stranu Západu, musel být objektivně chápán jako národní zrádce. V Moskvě či Petrohradu u moskevské či petrohradské kavárny nemusí Medvěděv či Putin bodovat. Ale každý Rus, kromě pár anomálií typu prof. Zubova ví, že Rusko je světová velmoc a nesmí se ponižovat Západu. Kdyby před dvěma roky Západ nechtěl prostřednictvím majdanu Rusko ponížit a oslabit, bylo by Rusko v podstatě sice významnou, ale jen lehce nadregionální velmocí," píše dále Vyvadil.

"A jistě by byly v Moskvě či Petrohradu recesistické a možná tisícové demonstrace moskevské či petrohradské kavárny a naši Sobotkové, Dienstbierové, Schwarzenbergové a světoví Obamové, Merkelky či Clintonky by se dostávaly do extáze, možná i sexuální... Ale milánkové, nemůžete chtít všechno. Když jste blbí, tak jste blbí. Rusko je dnes supervelmoc číslo 1. ve světě, uznávaná, milovaná, nenáviděná, čili respektovaná. A je to z jedné strany díky vašemu idiotskému majdanu na počátku, kterým jste jej chtěli oslabit a dokonalé šachové reakci Vladimíra Putina. Dopadá to skvěle," uzavřel.