Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Lidovci chtějí ve volbách získat více mandátů než v roce 2012

Pavel Bělobrádek /KDU-ČSL/, místopředseda vlády pro vědu, výzkum a inovace
Pavel Bělobrádek /KDU-ČSL/, místopředseda vlády pro vědu, výzkum a inovace
Foto: Mikuláš Křepelka / INCORP images

Náchod - KDU-ČSL věří, že v dnes zahájených krajských volbách získá více mandátů než v roce 2012. Posílit chce také v senátních volbách.

Novinářům to řekl v Náchodě vicepremiér a předseda lidovců Pavel Bělobrádek. V minulých krajských volbách získala KDU-ČSL 61 křesel v krajských zastupitelstvech, v senátních volbách obhajují lidovci tři místa.

"Chtěli bychom určitě posílit jak v Senátu, tak v krajských volbách," řekl Bělobrádek, který s odkazem na předvolební průzkumy uvedl, že by KDU-ČSL mohla získat dva až tři hejtmany. "Když jeden dopadne, budu velmi spokojen, teď žádného neobhajujeme, takže každý je určitě úspěchem," řekl Bělobrádek. V současnosti jsou lidovci ve dvou koalicích, a to v Pardubickém a Jihomoravském kraji.

Bělobrádek do volební místnosti v Náchodě dorazil po 17:00 v doprovodu svých dětí, novinářům řekl, že dnešní den pro něj nebyl ničím mimořádný. "Byl jsem normálně v práci, měl jsem schůzky, ten den byl úplně běžný až na to, že jsem dneska ještě stihl vyzvednout Pepu ze školky," řekl Bělobrádek.

Témata:  Pavel Bělobrádek KDU-ČSL volby

Související

Aktuálně se děje

7. září 2024 9:09

Válku to nerozhodne, reagoval Austin na požadavek ohledně úderů do hloubi Ruska

Američané se stále moc netváří na jeden z požadavků Kyjeva. Ministr obrany Lloyd Austin v pátek na základně Ramstein řekl, že pokud Ukrajina obdrží povolení k používání západních zbraní k útokům v hloubi Ruska, o které žádá ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj, situaci na bojišti to stejně nezmění. 

Zdroj: Lucie Podzimková

Další zprávy