Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Hašek končí jako hejtman. Co bude nyní dělat?

Hejtman Michal Hašek /ČSSD/
Hejtman Michal Hašek /ČSSD/
Foto: Mariusz Stankowski / INCORP images

Brno - V čele Jihomoravského kraje po osmi letech vládnutí nestane Michal Hašek (ČSSD), bude pouze řadovým koaličním zastupitelem bez placené funkce. Jak hodlá politik s volným časem naložit?

Novou koalici na jižní Moravě sestavují ANO s ČSSD, Starosty pro Jižní Moravu a TOP 09 s Žít Brno.

Hašek, který vyhrál s ČSSD dvoje předchozí volby, přiznal porážku. Z politiky však odejít nehodlá, uvedl, že chce nadále hájit zájmy ČSSD. ANO se proti Haškovi před volbami vymezilo a podmínkou pro koalici bylo, že současný hejtman nebude mít žádnou placenou funkci.

"V regionální politice budu působit jako neuvolněný člen zastupitelstva kraje. Moje budoucí pracovní uplatnění je otevřená záležitost. Nejdříve dokončím svůj hejtmanský úřad a důstojně jej předám mému nástupci," uvedl Hašek. Kandidátem na hejtmana je lídr vítězného ANO Bohumil Šimek.

Hašek se těší, že bude mít více volného času. "Těším se na méně hektický program, který nebude sešněrovaný na minuty podle hejtmanského kalendáře, a na více času pro rodinu," řekl.

Více času na rodinu bude mít i Haškův náměstek Roman Celý (KDU-ČSL). ČTK to řekl v reakci na to, že lidovci nakonec budou v opozici.

Témata:  Michal Hašek Jihomoravský kraj

Související

Aktuálně se děje

7. září 2024 9:09

Válku to nerozhodne, reagoval Austin na požadavek ohledně úderů do hloubi Ruska

Američané se stále moc netváří na jeden z požadavků Kyjeva. Ministr obrany Lloyd Austin v pátek na základně Ramstein řekl, že pokud Ukrajina obdrží povolení k používání západních zbraní k útokům v hloubi Ruska, o které žádá ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj, situaci na bojišti to stejně nezmění. 

Zdroj: Lucie Podzimková

Další zprávy