Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Exministryně Válková (ANO) se senátorkou nestane, své zklamání netají

Helena Válková /ANO/
Helena Válková /ANO/
Foto: Reprofoto ČT

Praha - Poslankyně za hnutí ANO a exministryně spravedlnosti Helena Válková je z výsledku druhého kola senátních voleb zklamána. Na Berounsku opět uspěl senátor Jiří Oberfalzer z ODS.

Válkovou v senátním obvodu Praha 11 porazil tamní dlouholetý zastupitel a spoluzakladatel Hnutí pro Prahu 11 Ladislav Kos, získal necelých 56 procent hlasů.

Válková se považuje za zkušenou političku, která umí zvládnout legislativní procesy. "Senátoři mají být dovední v oblasti práva, pokud nejsou, a máme tam hodně senátorů, kteří nejsou právníci, tak musí mít tým poradců a tam nikdy nevyloučíte, že vám někdo napovídá špatně, třeba je zlobbovaný. Zatímco já si pozměňovací návrhy a legislativy píšu sama," řekla novinářům ve štábu ANO.

Oberfalzer (62) dnes v druhém kole senátních voleb porazil svého protikandidáta Bohumila Stibala z ANO. Oberfalzer je členem horní komory od roku 2004. "Chci poděkovat voličům za podporu. Myslím si, že byla v tom druhém kole přesvědčivá a že mě nezklamalo moje přesvědčení, že náš obvod ještě není zralý na levicové ani Babišovy kandidáty," prohlásil Oberfalzer.

Témata:  Helena Válková Senát Parlamentu České republiky Volby 2016

Aktuálně se děje

2. května 2024 16:30

Obnova domů v Pásmu Gazy podle OSN může trvat 80 let

Obnova domů v Pásmu Gazy by se podle zprávy Organizace spojených národů (OSN) zveřejněné ve čtvrtek mohla prodloužit až do následujícího století, informuje agentura Reuters.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy