Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

ČSSD oslaví 28. říjen na Hradě

ČSSD
ČSSD
Foto: Mikuláš Křepelka / INCORP images

Praha - Premiér Bohuslav Sobotka (ČSSD) uvedl, že se on i většina představitelů sociální demokracie zúčastní oslav 28. října na Pražském hradě. Ty kvůli aféře s Jiřím Bradym ruší velká část politiků.

Státní svátek považuje za nadčasový symbol, který má společnost spojovat. Předseda vlády to dnes uvedl v prohlášení zaslaném ČTK. Kvůli aféře kolem vyznamenání pro Jiřího Bradyho nepůjdou na Hrad mimo jiné zákonodárci KDU-ČSL, ODS a TOP 09.

Sobotka dnes řekl, že Bradymu udělí pamětní medaili Karla Kramáře. Pokládá za nešťastné, že Brady nedostane státní vyznamenání na Pražském hradě. ČSSD se však podle něj nebude připojovat k bojkotu předávání ze strany některých politických subjektů.

"Většina našich ministrů, poslanců a senátorů se slavnostního předávání vyznamenání na Pražském hradě tak jako každý rok zúčastní. Počítám s tím, že tam budu také," uvedl.

Témata:  Bohuslav Sobotka Sociální demokracie (SOCDEM) 28. října - výročí vzniku samostatného československého státu

Aktuálně se děje

24. dubna 2024 21:41

Hamás ukázal rukojmího na videu. Zmocnil se ho na festivalu

Teroristé z palestinského hnutí Hamás ve středu zveřejnili video s jedním z rukojmích. Podle médií jde o izraelsko-amerického mladíka, kterého se militanti zmocnili na festivalu. V rámci války v Gaze má brzy následovat další fáze - izraelská ofenziva do Rafáhu. 

Zdroj: Lucie Podzimková

Další zprávy