Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Šmucler se stal novým šéfem stomatologické komory, vystřídá Chrze

Roman Šmucler
Roman Šmucler
Foto: Korzo

Plzeň - Roman Šmucler (47) se stane novým prezidentem České stomatologické komory na období 2017 až 2021. Ve funkci vystřídá Pavla Chrze, který vedl komoru dvě volební období od roku 2008.

O post prezidenta komory se dnes na sjezdu v Plzni ucházelo pět kandidátů. Do druhého kola hlasování se kromě Šmuclera dostal viceprezident komory Robert Houba. Vysledek byl těsný, Šmucler dostal 45 a Houba 43 hlasů.

Stomatochirurg Šmucler má před sebou několikaměsíční období, kdy se bude seznamovat s chodem a činností komory.

"Stomatologická komora má velmi inteligentní režim, jsem tak zvaný president-elect, česky bych řekl prezident-učeň. Mám rok na to, abych se seznámil s lidmi, naučil se věci, které neumím, mám šanci se na to připravit, připravit si všechny kroky a učit se od toho, kdo byl přede mnou," řekl Šmucler. Funkce prezidenta se ujme 21. září 2017.

Chtěl by se zasadit o zvýšení prestiže stomatologů. Tvrdí, že stomatologie je podceňována a podpora od státu a zdravotních pojišťoven neodpovídá její roli.

Témata:  Roman Šmucler zubaři zdravotnictví

Aktuálně se děje

16. května 2024 18:01

Odborářský protest nebude. Ruší se po atentátu na Fica

Českomoravská konfederace odborových svazů (ČMKOS) ve čtvrtek odpoledne oznámila, že ve světle událostí na sousedním Slovensku ruší plánovaný protivládní protest, ačkoliv důvody pro svolání demonstrace trvají. Odbory to uvedly na facebooku. Protestní akce měla proběhnout v úterý 21. května. 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy