Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Správní rada VoZP dnes znovu odvolala ředitele Šteina

Ministerstvo zdravotnictví
Ministerstvo zdravotnictví
Foto: Mikuláš Křepelka / INCORP images

Praha - Správní rada Vojenské zdravotní pojišťovny (VoZP) dnes znovu odvolala ředitele Karla Šteina, kterého stíhá policie kvůli nehospodárnému nakládání s penězi. Pojišťovnu dočasně povede Rostislav Zezula.

Správní rada podle svého člena a náměstka ministra obrany Tomáše Kuchty potvrdila Šteinovo zářijové odvolání a zároveň se kvůli sporům o platnost zářijového kroku usnesla na tom, že Šteina odvolává.

Stejným způsobem postupovala i v případě rozhodnutí, kterým členové rady v září odvolali předsedkyni orgánu Jitku Šebkovou a na její místo zvolili Lenku Poliakovou z ministerstva financí.

Jednání se podle Kuchty zúčastnilo deset členů z 15, pro odvolání jich bylo devět. Na jednání se dostavili i zástupci ministerstva zdravotnictví. Ministerstvo v minulosti právně zpochybňovalo kroky správní rady, které souvisely se zářijovým sesazením Šteina.

Správní rada také vyhlásila konkurz na nového ředitele. Štein byl do čela pojišťovny jmenován v červenci 2009. Ve čtvrtek uvedl, že do konkurzu se nepřihlásí.

Témata:  Vojenská zdravotní pojišťovna Karel Štein Ministerstvo zdravotnictví

Aktuálně se děje

2. května 2024 13:35

Mrazivé počasí zničilo většinu úrody v Česku

Letos se v Česku kvůli intenzivním mrazům místo očekávaných 138 000 tun ovoce očekává sklizeň pouze kolem 30 300 tun. Sdělil to ministr zemědělství Marek Výborný (KDU-ČSL) na tiskové konferenci v Praze po jednání se zástupci ovocnářů, vinařů a lesních školek. 

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy