Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Tým Daňová Kobra navrhl obžalovat tři lidi kvůli krácení daní za miliony korun

Ilustrační fotografie
Ilustrační fotografie
Foto: Mariusz Stankowski / INCORP images

Praha - Policisté z týmu Daňová Kobra navrhli obžalovat tři lidi, kteří fiktivními obchody způsobili Česku krácením daně škodu 112 milionů korun. V případě prokázání viny jim hrozí až deset let vězení.

Spisový materiál s krycím názvem Jaspis policisté předali Městskému státnímu zastupitelství v Praze.

Obvinění podle závěrů policistů založili řetězec společností a předstírali obchodní činnost. Vystavovali faktury za zdanitelná plnění, která se neuskutečnila, faktury přitom v letech 2012 až 2014 zahrnovali do přiznání k dani z přidané hodnoty.

"Finanční správou dosud doměřená daňová povinnost činí 85 milionů korun, přičemž u jedné z korporací stále probíhají úkony daňové kontroly a výše stanovená škoda není tedy konečná. Finanční správa zajistila v tomto případě majetek v hodnotě bezmála 17 milionů korun," uvedl mluvčí Národní centrály proti organizovanému zločinu (NCOZ) Jaroslav Ibehej.

Témata:  kobra krácení daní

Aktuálně se děje

3. května 2024 14:27

Turecko řeklo, kdy obnoví obchod s Izraelem

Turecko obnoví obchod s Izraelem až v případě trvalého příměří v Pásmu Gazy a neomezeného přísunu humanitární pomoci do této palestinské enklávy, uvedl v pátek turecký ministr pro obchod Omer Bolat. Uvedla to agentura Reuters.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy