Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Zemanovo vánoční poselství sledoval na ČT téměř milion lidí

Miloš Zeman
Miloš Zeman
Foto: Mikuláš Křepelka / INCORP images

Praha - Vánoční poselství prezidenta Miloše Zemana sledoval na programech České televize téměř milion diváků. Další desítky tisíc ho viděly na Nově, TV Barrandov nebo internetu.

Na ČT1 projev vidělo 786.000 lidí starších 15 let, na ČT24 to bylo 177.000 diváků. Celkem měl projev v ČT podíl na sledovanosti téměř 34 procent a zařadil se na šesté místo nejsledovanějších pořadů dne.

Sledovanost Vánočního poselství prezidenta na Zprávách Seznam.cz byla v řádu desetitisíců. "Svědčí to o tom, že ti, jenž projev chtěli sledovat, si jej našli tradičně na televizních obrazovkách. Čtenost článku, který vánoční poselství doprovázel, dosáhla čtyřnásobku sledovanosti samotného projevu. Z toho lze usoudit, že mnozí zvolí spíše text, ve kterém si najdou to, co je zajímá," uvedla Táňa Lálová z tiskového oddělení Seznamu.

Český rozhlas, který nedisponuje peoplemetrovým měřením, nezaznamenal v grafu poslechovosti stanic Radiožurnál a Plus během projevu prezidenta žádný výkyv.

Témata:  Vánoční poselství prezidenta ČR Česká televize Miloš Zeman

Aktuálně se děje

20. května 2024 18:44

RB OSN držela minutu ticha za Raísího

Členové Rady bezpečnosti Organizace spojených národů (RBOSN) si v pondělí minutou ticha uctili památku íránského prezidenta Ebráhima Raísího, který v neděli zahynul při havárii vrtulníku. Uvedla to agentura AFP.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy