Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Macek si servítky nebere, schytala to Merkelová a Babiš

Miroslav Macek
Miroslav Macek
Foto: Česká televize

Praha - Komentátor, publicista a spoluzakladatel ODS Miroslav Macek se ve svých pravidelných glosách nebrání žádnému tématu. Proto to od něj v jeden den schytal ministr financí Andrej Babiš i německá kancléřka Angela Merkelová.

V první glose vytáhl Macek čtyři citace, z nichž tři náleží právě Babišovi:"Babiš je nevěrohodný, protože nedodržel podepsanou dohodu při privatizaci Unipetrolu." ( Zeman, listopad 2011)"Miloš Zeman je pro mě nejhorší volba, protože představuje éru, od které jsme se chtěli s odchodem V. Klause odtrhnout." (Babiš, leden 2013)"Prezident Zeman je výrazný a je určitě lepší prezident než Klaus." (Babiš, prosinec 2015)"Dovedu si představit na postu premiéra řadu lidí, včetně Babiše. Já k němu nemám žádné dramatické výhrady." ( Zeman, březen 2015)

"Když se ruka k ruce vine..." dodal Macek.

"Má někdo nějaké vysvětlení pro to, že stát chce nadále vlastnit hotel Thermal a vrazit do něj z našich kapes miliardu? Tedy mimo to, že se na tom někteří pěkně napakují?" glosuje komentátor.

"Co uděláte, když vás šéf zpravodajské služby neustále bombarduje znepokojivými zprávami o islámských teroristech mezi „uprchlíky"? Ano, správně, vyhodíte ho. Viz Merkelová..." uvedl na svém webu.

Přidal i skvělý postřeh Benjamina Kurase: "Lidé, kteří přicházejí přizpůsobit se, jsou imigranti. Lidé, kteří přicházejí a požadují, aby prostředí bylo přizpůsobeno jim, jsou kolonisté."

"Neúcta ke vzdělaným lidem je strašně nebezpečná věc. (Tomáš Halík, teolog a filosof) Intelektuálové by si měli stále připomínat, že jsou to obyčejní pracující, kdo je živí. Měli by se k nim chovat s odpovídající úctou a vděčností. (Petr Hampl, sociolog)," cituje Macek.

Témata:  Miroslav Macek

Aktuálně se děje

8:45

Ukrajinská armáda stahuje z bojiště americké tanky Abrams

Ukrajina dočasně stáhla z bojiště americké tanky Abrams M1A1. Ukázaly se jako zranitelné při útocích ruskými drony, uvedla agentura AP s odvoláním na zdroje v americké armádě.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy