Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Kauza FAU: Finanční správa byla zproštěna mlčenlivosti, vydá odborné vyjádření

Práce v kanceláři
Práce v kanceláři
Foto: Freeimages.com

Praha - Finanční správa by měla do týdne vypracovat odborné vyjádření ke svému postupu vůči společnosti FAU. Správa už dříve uvedla, že měla důvodné podezření z vědomého zapojení FAU do karuselového podvodu a že rozkryla rozsáhlý podvodný řetězec.

Finanční správa ve středu v půl šesté odpoledne obdržela oficiální zproštění mlčenlivosti od společnosti FAU.

"V návaznosti na tuto skutečnost připravíme kvalifikované vyjádření k našemu postupu a podrobnostem řízení s danou společností, které zveřejníme v horizontu jednoho týdne. Finanční správa je přesvědčena, že se tím jednoznačně potvrdí závažnost zjištěných skutečností a oprávněnost jejího postupu v daném případě," uvedla.

Firma FAU vlastní v areálu přerovské společnosti Precheza z holdingu Agrofert sklad pohonných hmot. Firma se po zásahu Finanční správy dostala do insolvence loni v říjnu, o dva měsíce později ji soud poslal do konkurzu.

Soud podle dřívějších informací postup daňové správy označil za nezákonný a zajišťovací příkazy zrušil. Finanční správa v této souvislosti ale uvedla, že Krajský soud v Ostravě nezpochybnil nárok Finanční správy na doměřenou daň či její postup, ale pouze se neztotožnil s tím, jak by měla společnost ručit za svého dodavatele.

Témata:  Finanční správa České republiky (FÚ) Agrofert ekonomika

Aktuálně se děje

17. května 2024 10:39

Belgický moderátor po útoku na Fica vyzval k odstranění premiéra De Crooa

Belgický premiér Alexander De Croo podal ve čtvrtek stížnost na rozhlasového moderátora, který posluchače vyzýval k jeho "odstranění". Nejmenovaný moderátor, kterého vyšetřuje policie, se tak vyjádřil v souvislosti se středečním atentátem na slovenského premiéra Roberta Fica. 

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy

Petr Fiala ve volebním štábu Petra Pavla

Odbory odvolaly protest. Fiala je zve k jednacímu stolu

Premiér Petr Fiala (ODS) ocenil reakci odborů, které ve ve světle událostí na Slovensku zrušily plánovaný protivládní protest. Českomoravská konfederace odborových svazů (ČMKOS) to oznámila ve čtvrtek, protestní akce měla proběhnout v úterý 21. května. Důvody pro svolání demonstrace však podle zástupců zaměstnanců trvají.