Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Zelení podpořili Drahoše. Bude prý důstojný prezident a bude respektovat ústavu

Jiří Drahoš ve volebním štábu
Jiří Drahoš ve volebním štábu
Foto: Jan Nebřenský / INCORP images

Česká Třebová - Strana Zelených podpořila v druhém kole prezidentského kandidáta Jiřího Drahoše. Zelení jsou v kontaktu s jeho týmem, dobrovolníci pomáhají v kampani. Na právě probíhajícím sjezdu v České Třebové si zájemci mohou brát placky či plakáty, kterou podporují Jiřího Drahoše do funkce prezidenta.

"Věříme, že bude důstojný prezidentem, bude respektovat ústavu, zákony. Je si vědom všech skutečných výzev současné doby," řekl Matouš Vencálek, člen předsednictva.

Strana v sobotu zvolila nového předsedu, je jím starosta Prahy 4 Petr Štěpánek. Dříve působil jako vysokoškolský pedagog, vystudoval biologii. První místopředsedkyní se stala Magdalena Davis, bioložka a manažerka v oblasti životního prostředí.

Ve sněmovních volbách loni v říjnu strana obdržela 1,46 procenta hlasů, nezískala státní příspěvek. Poté její předseda Matěj Stropnický rezignoval. Do Sněmovny se dostala pouze jednou, a to v roce 2006. V současnosti má zastoupení v Senátu a také na krajské a komunální úrovni.

Témata:  Strana zelených Jiří Drahoš prezidentská kampaň

Aktuálně se děje

19. května 2024 18:28

Vyšetřování atentátu na Fica pokračuje. Ministr promluvil o další verzi

Vyšetřovatelé se v případu středečního atentátu na slovenského premiéra Roberta Fica (Smer-SD) zabývají i možností, že pachatel Juraj C. nebyl osamělým vlkem, řekl ministr vnitra Matúš Šutaj Eštok (Hlas-SD) v neděli. Upozornil, že spolupachateli nebyli dva lidé z Handlové, jak se šířilo na sociálních sítích. 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy