Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Ferjenčík rezignoval na funkci pražského zastupitele

Mikuláš Ferjenčík mluví a nemračí se u toho!
Mikuláš Ferjenčík mluví a nemračí se u toho!
Foto: Pirátská strana

Praha - Poslanec Mikuláš Ferjenčík (Piráti) dnes složil mandát zastupitele hlavního města. Důvodem je jeho zvolení do Sněmovny v loňských volbách. Ve funkci jej nahradí Ivan Mikoláš.

V zastupitelstvu už skončili Piráti Jakub Michálek a Ondřej Profant, kteří se také stali poslanci. Strana v roce 2014 získala ve volbách na magistrát 5,31 procenta hlasů a v zastupitelstvu hlavního města má čtyři mandáty. Loni ve sněmovních volbách pak dostala 10,8 procenta a má 22 poslanců.

"Jako Piráti jsme deklarovali, že nepodporujeme kumulování funkcí. Protože jsem byl zvolen do Parlamentu, navíc v rodném Pardubickém kraji, rozhodl jsem se rezignovat v zastupitelstvu," řekl Ferjenčík, který se stal zastupitelem po volbách v roce 2014.

Ve své řeči uvedl, že si cení toho, že se Piráti na magistrátu nenechali uplatit funkcemi a zůstali v opozici. Také vyjmenoval některé problémy města jako chybějící trasa metra D, snahu Prahy 1 zabránit průjezdu cyklistům centrem a projekty známé jako smrt-city označil za přehlídku nesmyslů.

Témata:  Mikuláš Ferjenčík Praha pražské zastupitelstvo

Aktuálně se děje

26. dubna 2024 15:21

Maďarsko představilo své priority pro předsednictví v Radě EU

Maďarsko, které se chystá převzít předsednictví v Radě EU ve druhé polovině tohoto roku, se zaměří na klíčová témata pro střední Evropu, jako je boj proti migraci, rozšiřování EU na západní Balkán a zajištění energetické bezpečnosti. 

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy