Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

S úspěchem Ester Ledecké nepočítala ani ČT, její zlatou jízdu vysílala ze záznamu

Česká televize
Česká televize
Foto: Česká televize

Praha - S famózním úspěchcem Ester Ledecké na olympijských hrách v Pchjongčchangu nepočítala ani Česká televize (ČT). Její jízdu v superobřím slalomu vysílala až ze záznamu mezi druhou a třetí třetinou hokejového utkání Česka s Kanadou.

"V čase 5:41 - 5:43 se dívalo 346.000 při share 67,24 procenta," uvedla mluvčí mluvčí ČT Karolína Blinková k vysílanému záznamu zlaté jízdy Ester Ledecké.

Naopak v přímém přenosu vysílala ČT páteční závod rychlobruslařky Martiny Sáblíkové, která na trati 5000 metrů získala stříbrnou medaili. Přenos, který začal ve 13:00, tedy pro fanoušky v přívětivějším čase, sledovalo 807.000 lidí. Byl to každý druhý divák u televize.

Objem vysílání z letošní zimní olympiády na ČT je oproti minulosti výrazně omezený na 190 hodin. Důvodem je, že vysílací práva získala soukromá společnost Discovery Communications pro své kanály Eurosport.

Témata:  Ester Ledecká Česká televize sport Olympijské hry 2018

Aktuálně se děje

1. května 2024 9:25

Polsko odmítlo chránit Ukrajince, kteří se vyhýbají odvodům do armády

Polsko nebude chránit Ukrajince, kteří se vyhýbají odvodům do ozbrojených sil, uvedl v úterý náměstek polského ministra zahraničí Andrzej Szejna. Uvedla to agentura AFP.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy