Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Samková, OKD, zachránce Švejnar. To nedomyslel ani Orwell, hlásí Macek

Miroslav Macek
Miroslav Macek
Foto: Česká televize

Praha - Publicista a spoluzakladatel ODS Miroslav Macek se ve svých glosách podíval nejen na osobu advokátky a bojovnice proti islámu Kláry Samkové, ale i na prezidentské kandidáty.

"Čtyři roky natvrdo a pokuta pro listonoše Dalíka, to je nezvyklé. Holt si nechal pro sebe, kdo byl odesilatel požadavku..." glosuje Macek na svém webu a hned v dalším příspěvku píše: "Jourová představila evropský „Kodex pro boj s nenávistí"...tak to nedomyslel ani Orwell..."

"Vláda se rozhodla, že propuštěným horníkům OKD bude vyplácet rentu. Znamená to, že v budoucnu učiní totéž, když kupříkladu zkrachuje nějaký obchodní řetězec nebo větší podnik? Pokud totiž tak neučiní, pak by to znamenalo, že jsou tu občané několika kategorií, ke kterým se vláda chová různě, a to vesměs v závislosti na tom, zda se blíží volby či nikoliv..." podotkl.

Dále cituje slova advokátky Kláry Samkové: "Nalijme si čistého vína a pojmenujme, co se ve skutečnosti v Evropě děje. Dochází ke zhroucení státu. A to souběžně jak Evropské unie (chudák - ještě si toho nevšimla..) tak jednotlivých národních států. Protože zhroucený či hroutící se stát je takový stát, který přestává plnit své základní funkce. Jinak řečeno, v případě zhroucení státu vláda, respektive státní instituce přestávají mít kontrolu nad děním uvnitř státu a občan se dostává do sféry vlivů jiných sil, které jsou mimo režii státní moci. Což je přesně to, co se tady děje. Že to současné evropské vlády nechápou, je důsledkem nejen jejich politického kapitulantství, ale také neuvěřitelné nekompetentnosti a nevzdělanosti, kterou se bezezbytku vyznačují."

"Nejen dobří holubi se vracejí. I chronický prezidentský kandidát Švejnar se rozhodl, že nás přiletí zachránit," píše v další glose na webu VIditelný Macek.

"Leo Švančara na facebooku k odmítnutí vyznamenání z rukou prezidenta Zemana astrofyzikem Grygarem: A že pan doktor neodmítl v roce 1982 převzít cenu ČSAV za popularisaci vědy z rukou zasloužilých soudruhů z akademie, kteří normalisovali po roce 1969 českou vědu? A ani neodmítl převzít v roce 1983 cenu Československé televize za seriál "Okna vesmíru dokořán" z rukou neblaze proslaveného soudruha Zelenky? To se to dnes dělají zásadová okázalá gesta, že?" uvedl dále Macek.

Dále přidal citaci Petra Paulczyńského: "Dá se turecký velvyslanec prchající před Samkovou nazvat běžencem?"

Témata:  Miroslav Macek Klara Samkova OKD

Aktuálně se děje

18. května 2024 18:43

Meteorologové se zabývají podezřením na tornádo na Ústecku

Na Ústecku se v sobotu odpoledne možná vyskytlo tornádo, uvedl Český hydrometeorologický ústav (ČHMÚ) na sociální síti X. Podle meteorologů šlo případně o velmi slabé tornádo. Škody hlášeny nejsou. 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy