Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Požár v Kovohutích Příbram způsobil škody za milion

Kovohutě Příbram zasáhl požár
Kovohutě Příbram zasáhl požár
Foto: Kovohutě Příbram

Příbram - Požár akumulátorů v Kovohutích Příbram dnes v noci způsobil škodu jeden milion korun. Oheň už je pod kontrolou, pokračuje vyšetřování příčiny jeho vzniku. ČTK to řekl mluvčí středočeských hasičů Petr Svoboda.

"Byl proveden ekologický monitoring. Službou hasičského záchranného sboru (HZS) nebylo zjištěno žádné znečištění ovzduší nebezpečnými látkami," uvedl marketingový manažer firmy Miroslav Jarolímek. Nikdo nebyl zraněn.

Požár zasáhl zhruba 200 tun vyřazených autobaterií určených k ekologické recyklaci. Hasiči k němu vyjížděli po 3:00. "Krátce před 7:00 na místo přijel nakladač ze Zbiroha, který pomáhá s rozebíráním hromady a dohašováním skrytých ohnisek požáru," uvedl Svoboda. Zásah na místě trval do odpoledne. "Šetření hasičů, policie i Kovohutí Příbram bude pokračovat," dodal Jarolímek.

Kovohutě Příbram jsou zpracovatelem odpadů s obsahem olova a cínu, výrobcem olova, jeho slitin a dalších výrobků, zpracovatelem odpadů s obsahem drahých kovů a odpadů elektrických a elektronických zařízení. Firma se zaměřuje na výkup a sběr odpadů od lidí z Příbramska a okolí.

Ve společnosti hořelo i letos v dubnu, kdy hořel filtr u jedné z pecí. Škodu tehdy vyšetřovatel odhadl na 400.000 korun. Nikdo nebyl zraněn.

Témata:  Příbram požáry

Aktuálně se děje

16. května 2024 8:46

Fico je po operaci stabilizovaný, tvrdí úřady. Bojuje o život, píší média

Slovenský premiér Robert Fico je středečním atentátu nadále hospitalizován v nemocnici v v Banské Bystrici. Informace o jeho zdravotním stavu se ale rozcházejí. Televize Markíza dnes ráno uvedla, že je po několikahodinové operaci stále v ohrožení života. Podle prohlášení místopředsedy vlády Tomáše Taraby a státního tajemníka Filipa Kuffy je ale Ficův stav stabilizovaný.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy

Petr Pavel

Pavel vyzval k podpoře Ukrajiny i hledání konce války

Petr Pavel trvá na pokračování vojenské i jiné podpory Ukrajiny, zároveň je podle něj třeba hledat řešení, které by vedlo ke konci války s Ruskem. Prezident tak dal do kontextu své vyjádření pro jednu ze zahraničních zpravodajských televizí. Jakékoliv budoucí mírové uspořádání nezbytně předpokládá souhlas Ukrajiny, dodala hlava státu.