Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Travel Service bude nově létat do Chorvatska i v zimě

Letadlo společnosti Travel Service
Letadlo společnosti Travel Service
Foto: Mariusz Stankowski / INCORP images

Praha - Tuzemský letecký dopravce Travel Service bude létat mezi Prahou a chorvatským pobřežím i v zimě. Pravidelné linky do Dubrovníku a Splitu budou létat třikrát týdně. ČTK to dnes sdělila mluvčí společnosti Vladimíra Dufková. V létě dopravce létá na chorvatských linkách denně.

O prodloužení linek do zimy informoval server zdopravy.cz, podle kterého Travel Service na linku nasadí letadla ATR 72 od Českých aerolinií (ČSA), jichž jsou většinovým vlastníkem. Dopravce tak sníží kapacitu spojů na maximálně 64 míst. Během léta dopravce do Chorvatska létá vlastními stroji Boeing 737-800, která mají maximální kapacitu 189 míst.

Do obou chorvatských měst bude dopravce létat v obou směrech vždy v úterý, čtvrtek a sobotu.

V současnosti do Chorvatska létá z Prahy pravidelně také ČSA a Croatia Airlines. Oba dopravci ovšem létají do vnitrozemského hlavního města Záhřebu.

Travel Service je největší českou leteckou společností provozující pravidelné linky pod značkou SmartWings. Vedle toho dopravce poskytuje také charterové a privátní lety. Vedle České republiky působí firma také v Polsku, na Slovensku a Maďarsku, kde má své dceřiné společnosti. Dopravce je majoritním akcionářem ČSA.

Témata:  Travel Service

Aktuálně se děje

16. května 2024 8:46

Fico je po operaci stabilizovaný, tvrdí úřady. Bojuje o život, píší média

Slovenský premiér Robert Fico je středečním atentátu nadále hospitalizován v nemocnici v v Banské Bystrici. Informace o jeho zdravotním stavu se ale rozcházejí. Televize Markíza dnes ráno uvedla, že je po několikahodinové operaci stále v ohrožení života. Podle prohlášení místopředsedy vlády Tomáše Taraby a státního tajemníka Filipa Kuffy je ale Ficův stav stabilizovaný.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy

Petr Pavel

Pavel vyzval k podpoře Ukrajiny i hledání konce války

Petr Pavel trvá na pokračování vojenské i jiné podpory Ukrajiny, zároveň je podle něj třeba hledat řešení, které by vedlo ke konci války s Ruskem. Prezident tak dal do kontextu své vyjádření pro jednu ze zahraničních zpravodajských televizí. Jakékoliv budoucí mírové uspořádání nezbytně předpokládá souhlas Ukrajiny, dodala hlava státu.